Евгени Филипов е новият председател на младежкото обединение в БСП-София

OFFNews Последна промяна на 16 юни 2022 в 14:12 869 1

Евгени Филипов

Снимка БСП-София

Евгени Филипов(вляво) и лидерът на БСП-София Иван Таков

Евгени Филипов е новият председател на Младежкото обединение в БСП - София. Той беше избран на заседание на Градския съвет на организацията снощи. На поста Евгени Филипов наследява Габриел Вълков, който преди по-малко от месец беше избран за председател на Националното младежко обединение в БСП, съобщиха от столичната структура на партията. 

"Младежкото обединение в БСП - София винаги е било водещата младежка структура в страната. Съвсем естествено тук е събран огромен потенциал и въпреки сблъсъка на различни гледни точки, който често се получава в работния процес, винаги сме съумявали да останем обединени. Така, както аз и екипа ми смятаме, че трябва да бъде и занапред", каза в словото си Евгени Филипов.

Сред основните приоритети в работата му през следващите две години ще бъдат възобновяването на регулярните обучения на младежите в БСП - София, проучването на възможността за осъществяване на идеята за "културен чек" на местно ниво, както и начините за подпомагане на семействата за тренировки на подрастващите в различни спортове и засилено сътрудничество с организации от неправителствения сектор в името на каузи като превенцията на насилието над жените или агресията в училищата.

"Това са само част от идеите, които аз и моят екип смятаме да осъществим през следващите две години, добави той. - Предстои ни много работа. Нарастващата политическа криза и все по-вероятните предсрочни парламентарни избори няма да ни улеснят, но аз съм убеден, че заедно можем да покажем новото лице на БСП. Вярвам, че МО в БСП - София за пореден път ще докаже потенциала си и ще бъде давана като пример за успешна и устойчива младежка структура".

Председателят на Градския съвет на БСП - София Иван Таков пожела успех на Евгени Филипов и изрази увереност, че той ще оправдае безапелационно гласуваното му доверие от неговите другари. "Сигурен съм, че Евгени не само ще продължи отличната работа досега на Младежкото обединение под ръководството на Габриел Вълков, но и ще я надгради, коментира Иван Таков. - Познавам го от около 5 години. Запознанството ни беше много интересно и го помня до ден-днешен. Бяхме на предизборно мероприятие на пазара "Георги Кирков". Тогава Петко Димитров ми представи едно младо момче, което точно за 7 минути разговор ми постави около 15 конкретни задачи, които трябва да изпълня основно в неговия район "Сердика". Много ме впечатли активността и ерудираността за крехката му възраст. Напълно съм убеден, че от него ще излезе успешен адвокат и истински партиец".

Иван Таков добави, че отборът, който е видял в залата по време на избора на Евгени Филипов е печелившият за БСП - София. "Сигурен съм в това и ще го покажем на местните избори през есента на следващата година, убеден е той. - Всичко това ми дава силата да кажа: "Не вярвайте на приказките, че БСП загива! Партията има бъдеще в лицето на тези млади хора. И не само това. Партията има настояще, благодарение на тях. Защото много съм слушал, че бъдещето било на младите в БСП. Но никога настоящето. Е, за мен настоящето е тяхно и съм убеден, че заедно ще постигнем много успехи. Чакат ни не леки времена, но с тези млади хора ще се справим. Искам от сърце да благодаря и на Габриел Вълков, който свърши много работа като досегашен председател на МО в БСП - София и оставя отлично подготвена организация".

Евгени Филипов е роден на 22 август 1998 г. в София. Средното си образование получава в Първа английска езикова гимназия. В момента е последна година студент, специалност "Право", в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Бил е младши специалист към кабинета на заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин. Член е на БСП от 2017-та година.

Бил е председател на Младежкото обединение в Район "Сердика", заместник-председател по организационната дейност в Оперативното бюро на Градския съвет на Младежкото обединение в БСП - София. Член е на Националния съвет на Младежкото обединение в БСП. Член е на Управителния съвет на Национален младежки форум.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови