Ева Майдел: Днес в Европарламента БСП, ДПС и ДБ формираха коалиция

OFFNews 05 октомври 2020 в 22:34 8252 3

"Днес в Европарламента БСП, ДПС и ДБ формираха коалиция. Коалиция, за която предсрочните избори са много по-важни от образа на България в Европа. Дано разбират, че веднъж наложен, негативният имидж се променя трудно и той ще остане далеч отвъд следващите избори - предсрочни или редовни. Каквото си посяхте тази вечер, ще го пожънете, ако един ден сте отново в управлението". Това написа евродепутат от ГЕРБ (ЕНП) Ева Майдел във фейсбук профила си. 

Думите и са по повод дебата за върховенството на закона у нас, който се проведе в Европейския парламент за пръв път, откакто България членува в ЕС. Дебатът бе предизивикат с усилията главно на евродепутатите Елена Йончева БСП (ПЕС) и Радан Кънев от Демократична България (ЕНП), който не бе допуснат до изказване от групата си. 

Мониторингът за България остава, защото българите нямат доверие в съдебната система, обяви на финала на дебата зам.-председателят на Еврокомисията Вера Йоурова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

3

Краси

06.10 2020 в 19:43

Госпожо депутат, аз никога на съм принадлежал към каквато и да е партия и никога няма да си помисля да вляза в такава, защото съм успешен в професията си и без това.
Но бих одобрил всякаква коалиция, която съумее да ви изхвърли от властта завинаги и да изпрати главатарите Ви на подсъдимата скамейка.
Защото Вие, госпожо Майдел, не членувате в партия, а в организирана престъпна група (по Гешев ОПГ). Затова и всички целувате ръка на най-големия простак, некадърник и престъпник, стоял някога начело на държавата ни. И не можете да напуснете, защото има само един начин за излизане от мафията и той е несъвместим с живота, ако разбирате за какво говоря.

20699

2

Новак

06.10 2020 в 01:40

Не, госпожо, Вие очернихте името на България. Лично Вие с мълчанието за безобразията на Гуруто ви. С къщите за гости, с откраднатите бизнеси, с нагласените държавни поръчки, с милионите откраднати от какви ли не калинки във властта.
И тази има наглостта на министърката - мълчете си пред чужденците, за да не ни спрат кранчето. Мълчанието свърши и такива като теб ще трябва и да отговаряте.

12362

1

Хуан

06.10 2020 в 00:37

Адв. Екимджиев го каза най-точно – Като Божков е против Борисов, аз да не протестирам ли? Гербаджийте са толкова тъпи, че дори не осъзнават, че със своето безочие, наглост, корумпираност, некадърност и арогантност успяха да обединят ДСБ и БСП (непримирими врагове) и да доведат подкрепата си до 20%. БСП след 97ма имаха повече. Не знам друг народ да е протестирал с молба да спрат еврофондовете, за да не бъдат захранвани с пари политико-олигархичните престъпни кръгове. Но госпожата, заслепена от еврозаплатката, временния си пост и опорките от София с бодрост каканиже глупости. Напротив, в разговорите ми с всички чужденци, които ме разпитват за протестите (щот гербера не знае, ама в западна Европа яко отекват) ясно се долавя уважение за гражданската позиция и готовността на протестиращите да бъдат бити от башибозука, но да не отстъпят от исканията за оставки и върховенство на правото.