Есенните протести срещу избора на Гешев за главен прокурор започват на 10 септември

OFFNews 08 август 2019 в 13:57 4637 0

Снимка Александра Маркарян

Есенните протести срещу избора на Иван Гешев за наследник на Сотир Цацаров ще стартират на 10 септември, съобщиха организаторите от "Правосъдие за всеки". 

Недоволството под надслов "КОЙ избира Главен прокурор? Марш за Право и свобода" ще се проведе от 18 до 20,30 часа пред Съдебната палата.

"Време е да се ядосаме наистина! От името на Главния прокурор вече дори ни заплашват с всички позволени от Закона средства, защото отстояваме правата и свободата си?! Начало на есенните протести срещу порочната и цинична "процедура" за избор на нов главен прокурор и ЗА реформи в Прокуратурата, независимо правосъдие и свобода на словото! Призоваваме за организиране на събития и в други градове, на които ще окажем съответния съпорт", пишат от "Правосъдие за всеки" на страницата си във Фейсбук. 

На 12 септември национален безсрочен протест – блокада на Съдебната палата в София и съдебните палати в областните и общински центрове под надслов „Свобода и справедливост - битката на гражданите” - организира сдружение БОЕЦ. Исканията са оттегляне на кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, стартиране на нова процедура по номинации и избор за главен прокурор, като се даде възможност за участие и на неправителствени организации, адвокатурата и академичната общност. 

БОЕЦ и група граждански сдружения обявиха, че искат следовател Бойко Атанасов за главен прокурор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови