ЕС покани Ердоган на среща във Варна на 26 март

OFFNews 06 февруари 2018 в 19:41 5739 1

Председателите на Европейския съвет Доналд Туск и на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер са изпратили писмо до президента на Турция Реджеп Ердоган, в което съобщават, че го канят на среща във Варна на 26 март. Писмото бе публикувано от говорител на Туск.

В текста се посочва, че премиерът Бойко Борисов, от името на българското председателство на Съвета на ЕС, е приел да бъде домакин на работната вечеря.

ЕС отправя покана към Ердоган за участие, като отбелязва, че Турция полага усилия за решаването на въпроси от вътрешен и европейски характер.

Туск и Юнкер допълват, че срещата ще създаде възможност за обсъждането на въпроси от взаимен интерес, както и последните събития в Турция.

Сред темите, набелязани за обсъждане, са върховенството на закона и основните права, които са определени като същностни за бъдещите отношения на Анкара с ЕС.

Това ще бъде повод и да обменим мнения как нашите отношения да напреднат, на основата на взаимно уважение и общ интерес, пише още в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

07.02 2018 в 09:45

Турция полага усилия за физическото унищожение на кюрдите и опозицията в страната. Лицемерите от Брюксел явно са понапълнили гащите от последните закани на Ердоган паша.