Елена Йончева обвини Корнелия Нинова, че предава послания от властта по Барселонагейт

Председателят на БСП: Това е абсурд

OFFNews 03 октомври 2020 в 16:40 10165 6

Елена Йончева

Евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева обяви, че Корнелия Нинова я е предупредила как прокуратурата ще заведе дело срещу нея, ако продължи да разследва "къщата в Барселона".

В интервю за изданието Euractiv Елена Йончева посочва, че разговорът между двете се провел през юли 2018 г. в пленарната зала на парламента. По думите на евродепутатката тя приела тогава казаното като опит да бъде предпазена. Сега обаче е убедена, че Нинова е „предавала послание на властта“.

Самата Корнелия Нинова определи като "абсурд" това твърдения. Пред "Свободна Европа" тя заяви, че "няма такова нещо" и че не вижда никакво обяснение на думите на Елена Йончева освен че го прави по чужда воля.

„Беше в края на юли, в сградата на парламента, беше петъчен ден. Корнелия Нинова седна до мен в пленарната зала, в залата почти нямаше хора. Преди това бях обявила пред журналисти, че ще продължа разследването за къщата в Барселона, което не е мое. Това е журналистическо разследване, но аз ще го продължа, като използвам всички средства, за да се стигне до истината. Г-жа Нинова ми каза, че ако продължа това разследване като евродепутат, тя има информация, че срещу мен ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата. Аз й казах, че няма от какво да се притеснявам и ще продължа това разследване. Тогава допусках, че г-жа Нинова просто иска да ме предпази от евентуален удар на прокуратурата и я уверих, че нито аз, нито тя има от какво да се притеснява, защото в моята биография няма нещо, което да е притеснително“, каза Йончева, която тогава беше народен представител, а сега е евродепутат (БСП, Алианс на социалисти и демократи), пред Euractiv.

„Към края на годината получих искане на прокуратурата за сваляне на имунитета, представиха ми информация кога са започнали да събират информация, за да образуват този сигнал – това е август месец, един месец след разговора с Нинова”, допълва Йончева.

Евродепутатката отново подчертава, че не е получила политическа подкрепа от БСП за сигналите си.

„По чия поръчка е действала Нинова можем само да гадаем, аз казвам какви са фактите. Но когато няма политическа подкрепа за моите сигнали, защото те са общо три, не е само къщата в Барселона, тези сигнали вече не стоят сериозно, изглеждат като една лична битка. Аз нямам лична битка с Борисов. Освен това никога г-жа Нинова не е отправяла искане към г-н Цацаров, към разследващите органи, да се обърне внимание за тези сигнали. Освен това, когато направих тази експертиза в американска лаборатория, не съм чула от г-жа Нинова, че има такава експертиза, която доказва, че това е гласът на Борисов. Вие какъв извод ще си направите?“

Запитана защо споделя тези смущаващи неща едва сега, Йончева каза, че дълго е вярвала, че Нинова е искала да я предпази, но сега е преценила, че би било “съучастие“, ако продължи да мълчи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

6

Руми Лазарова

04.10 2020 в 13:37

Изумява ме поведението на Елена Йончева. Обяснявам си го с липса на систематизирана политическа подготовка и представа за морал. Тя беше само добър РЕПОРТЕР, не дори журналист. Това, което е днес, се дължи на Нинова. и е МНОГО ГРОЗНО да говори срещу нея с тежки обвинения. Аз отдавна снех доверието си към нея - след като започна да припява на старата си любов станиШЕВ.
ГЕРБ да благодари на СтаниШЕФ, който няма грам способности, Георги Гергов - свинаря не само буквално, но и по прирада, вечно пияното посредствено същество М. Миков, Кирил Добрев - знаем кой е.
Агитката на Станишев не пропускат случай да хвърлят кал по Нинова, като въобще не им пука, че от това страда цялата им партия. Именно Станишев срина БСП и докара на власт Борисов. Сега Станишев и Борисов даже и не крият, че са в един отбор. Като изгонят Станишковите червенотиквеничета, дано се нормализира тази партия. В една държава трябва да има лява партия, казвам аз, която никога не е гласувала за БСП.

3000

5

coronachao

04.10 2020 в 07:23

В ЛИНКОВЕТЕ ОТДОЛУ, ЩЕ ВИДИТЕ КАКВО МИСЛИ ЗА НАС ЧЕРНИЯ ЕЛИТ И КАК ДЕФАКТО НИ УПРАВЛЯВАТ и то БЕЗ ЗАОБИКАЛНИ!

https://is.gd/JyIKF9
https://is.gd/Iyt5Nu
https://is.gd/AwzuSy

СХЕМАТА ИМ Е €€€ 666 $$$ или казано иначе, ОГРАБИ ГИ, ВКАРАЙ ГИ В ДЪЛГОВЕ, ПОРОБИ ГИ НА ВСИЧКИ НИВА и ВЪЗМОЖНО НАЙ-БЪРЗО!-2021 макс 2025
ЕТО ВИ ВИДЕА ЗА НАГЛЕДНОСТ ПО ТЕМАТА КОЯТО НА МНОЗИНА СЕ СТРУВА МАЙТАП И ПОВОД ЗА ТРОЛЕНЕ!

ПЛАНЪТ-„ВИДЕО" - https://is.gd/sgBEa2

Бил-Гейтс "Видео" - https://is.gd/WhEfbw

The Lie We Live - https://youtu.be/dNVZ0ZPfE8s

ФАКТИТЕ - https://youtu.be/qjKVp30q0jw

План за тотален контрол с ВИДЕО:

https://is.gd/c9hk5Q

1894

4

Sashkavas

04.10 2020 в 05:50

Ще си разплета чорапките

4005

3

AnderXale07

03.10 2020 в 20:37

Защо Йончева мълча до сега и не ги каза тия неща преди изборите за председател и конгреса, където нейният принц на бял кон не беше избран за НС? А кой издигна Йончева за депутат и евродепутат?

705

2

order

03.10 2020 в 19:29

Ленче, ти падна по ниско и от серГЕЯ....
Бягайте за сребърниците при бай ТУЛУП и веднага се гушкайте с ГЕЯ и скачайте в тоалетната и Моника да пуска водата три пъти!!!!!

12062

1

Pongo76

03.10 2020 в 16:51

Нинова е изключително неприятна, но тази рускиня още повече. Червени интриги и лъжи в самата им партия - колкото си искаш, представям си ако дойдат на власт какво ще бъде. Сигурно ще надминат лъжливата Тиква.