Елена Йончева: Борисов вади България от ЕС

OFFNews Последна промяна на 15 май 2019 в 09:17 2385 0

„Борисов вади България от ЕС”. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" за евроизборите Елена Йончева във Враца.

По думите й българите сме талантлив, смел народ и нашите сърца са революционни, а България се намира в революционна среда.

„Революция се прави и с гласуване, ние можем да победим на 26-ти май с бюлетина номер 18”, заяви тя.

По думите й няма режим, който ще издържи, ако народът се вдигне и каже: „Искаме свобода”. Тя попита как може вече 12 години да сме в ЕС, а Северозападна България да се превърне в най-изоставащия регион в ЕС, след като се наливат милиарди и има политика на ЕС за субсидиране на регионите, които са по-слаби.

„Какво се случва с вашата болница с 15 млн.лв. задължения, която всеки момент ще фалира и хората няма да имат достъп до помощ?”, попита тя врачани.

Йончева подчерта, че Конституцията казва, че всички трябва да имаме достъп до качествено здравеопазване.

„Борисов вади България от ЕС и по качество и достъп до здравеопазването”, заяви тя.

По думите й даваме 50% от джоба си за здравеопазване, а в Европа дават 15%, във Франция – 8%. Тя попита и как е възможно държавата да се превърне в мащеха за народа си.

„Левицата има изход от тази ситуация. В Европа няма общинска болница, която да е търговско дружество. Това искаме да стане и в България”, обясни водачката на червената кандидатдепутатска евро листа.

Йончева допълни, че БСП залага и на намаляване на ДДС за лекарствата. Тя заяви, че ако продължаваме така, България ще се превърне в демографска пустиня.

„И макар да си мислят, че няма кой да ги накаже, както Цветанов казва, има – народът ще ги накаже”, заключи Елена Йончева. 

Евроизбори 2019

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови