Експерт от ИТН прогнозира, че може Бойко Рашков да смени Иван Гешев

OFFNews 06 юни 2021 в 14:33 8558 0

Снимка БНР

Много е вероятно главният прокурор Иван Гешев да не си изкара мандата и мястото му да заеме Бойко Рашков например.

Това каза пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и част от състава на партия "Има такъв народ". Радулов ще е в листите на партията, които ще бъдат обявени утре. 

Според него през последните години доверието в прокуратурата е сринато заради действията на управляващите. 

"И САЩ, и ЕС са пределно наясно с това какво се случва у нас. Години наред получаваме остри забележки в докладите на Държавния департамент на САЩ и на Европейската комисия по същите въпроси, които са описани в решението по закона "Магнитски". Получава се куриоз - чуждите служби да се грижат повече за сигурността и бизнеса в страната, отколкото самото правителство", заяви Радулов.

И прогнозира, че ще има нови санкционирани българи. "Списъкът е голям и ще се развива. Това, което чух, е, че ги очакваме скоро, но със сигурност няма да е преди изборите, т.е. след 12-и, 13-и юли", каза той. 

Експертът по национална сигурност заяви, че "скоро ще се наложи да се направи проверка в ДАНС". "Интересно е да се види какви дела и по какви въпроси са работили те по руска линия и за руските шпиони. Може да се окаже, че там няма нито ред за "Турски поток", който направихме в полза на Путин. Нямаме нужда от такава ДАНС, защото това значи, че тя или е безкрайно некомпетентна, или работи по чужди интереси, които са свързани с Русия и Путин".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!