Дали Слави Трифонов ще е депутат? Утре ще се разбере

"Има такъв народ" няма да прилага преференции, заяви Виктория Василева

OFFNews Последна промяна на 06 юни 2021 в 09:24 2519 0

Партия "Има такъв народ" никога не е мълчала, говорим тогава, когато имаме какво да кажем и има шанс то да бъде чуто. В момента, в който регистрираме листите за кандидати за депутати, ще стане ясно дали Слави Трифонов ще бъде в тях, заяви Виктория Василева от ИТН по БНТ.

Никъде няма изискване или правило, че лидерът на партията трябва да е кандидат за депутат или премиер, допълни тя. Координаторите на Има такъв народ ще регистрират листите утре, уточни Василева. 

Залагаме на експертизата на хората, не мога да кажа, че има наплив за влизане в листите, но има достатъчно практични хора за кандидат-депутати от ИТН, каза още Василева. 

Така, както са направени преференциите при гласуването, те са начин за контролиран вот. Ние сме против и не смятаме да ги прилагаме, обясни Василева. 

Не носим отговорност за действията на служебното правителство, това е отговорност на президента Румен Радев, коментира тя. 

Санкциите на американското правителство имат чисто политическо изражение - ясно е, че вече никой няма да си затваря очите за корупцията и такива явления, каза още Василева. 

11 юли е най-лесният ден, след това ще дойде трудното. Не мога да прогнозирам какво би станало - резултатите от изборите ще определят това, каза още Василева. Няма как да коментираме тези, които започват с "ако" - ние се борим за победа. Нещата ще бъдат такива, каквито ги определят бг избирателите, допълни тя. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови