Екшън в Дупница: Кандидат-кметове с хайка срещу разносвачи на листовки

OFFNews 20 октомври 2015 в 16:59 2946 4

Предизборната кампания в Дупница се превърна истински екшън, след като кандидат-кметове преследваха разносвачи на листовки в жк "Бистрица", съобщи пресцентърът на БСП.

Листовките са били от осем страници, като съдържали статии, набедяващи почти всички опоненти на ГЕРБ за града, уронвайки техния авторитет.

Малко преди полунощ един от кандидатите за кмет видял листовката, доставена по къщите на централна улица в града на път за дома си, звъннал на останалите кандидати за кметове в статиите от листовката и всички заедно организирали хайка, за да заловят разносвачите.

Тримата младежи, наети за разпространители за една нощ, са спипани в дупнишкия жк "Бистрица", докато зареждат пощенските кутии на бл. 53 с многотиражката.

След подаден сигнал в полицията, патрулката пристига на мястото и задържа тримата, а в автомобила им открива сериозно количество от тиража на изданието. Разпространителите са отведени в РПУ-Дупница, а около 1,30 часа през нощта. След като са били снети показания, тримата разносвачи са били освободени. Броят на откритите листовки в автомобила надхвърля 1500.

Според пострадалите от подигравателните статии в многотиражката, тя е дело на досегашния ръководен екип на общината от ГЕРБ.

Те са категорични, че ще търсят правата си по законовия ред и няма да се откажат, докато не открият поръчителя на омаскаряването им по време на предизборната кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews