Един ден на премиера Борисов на магистрала "Хемус" (видео)

OFFNews 19 ноември 2019 в 11:17 6791 4

Премиерът Бойко Борисов нагледа как върви работата по автомагистрала "Хемус". В джипа, управляван от Борисов, бе ръководителят на строежа, който обстойно обяснява какво се върши и какво вече е направено.

"Рабятят здраво археолозите", коментира Борисов. От разговора става ясно, че 90 човека се трудят на 6 обекта всеки ден.

Борисов поздравява трима от работещите, които веднага искат да се снимат с него. "Елате, де", отзовава се на мига премиерът. Джипът спира, премиерът излиза, фотоапарати и джиесеми щракат. Джипът потегля.

"Да сте жив и здрав, все така да ни уважавате", радват му се хората. Шефът на обекта обяснява, че те правят проучване и трябва да са готови до 15 декември и тогава ще се реши дали има нужда от допълнителни разкопки. Засега излизали доста керамични съдове. "Цялото трасе е архeология", обяснява шефът на обекта. 

"Добър ден, как си бе", спира джипът отново Борисов, за да поздрави багерист на ската. "От рано почвате. Откъде си", пита премиерът. "От Стара Загора", отговаря човекът. "От Стара Загора чак тука работиш. Магистрали правиш. Има какво да правиш, затова. На юг ги направихме", казва на сбогуване Борисов.

Джипът пак спира, този път на селскостопански подлез, от където ще се движи техниката на хората със земи покрай магистралата. Нова среща с работници. "Давайте, давайте, докато времето е хубаво. Господ даде хубаво време тая година", окуражава ги премиерът. "Възползваме се на макс от хубавото време, защото предразполага да се работи", обяснява инженерът. Специалистът казва, че са стигнали до пътен възел "Боаза".

Ново спиране, пореден премиерски поздрав, мургави работници по разкопките му отвръщат свойски "Мараба". "Какво правите, бе". "Работим, работим". "Щом има работа, ей, това искам от вас - да работите", продължава диалогът.

"Археолозите сигурно само професори и доценти. Ръководители. А тези се ровят", коментира Борисов в джипа. "Трябва някой да копае", включва се в разговора и вицепремиерът Томислав Дончев. 

"Няма технология с една боичка да ги нарисуваме и на сутринта да се събудиме с готови (магистрали)", недоволства Борисов. "Толкова много труд, за 10 минути се минава участъкът, по който минахме. Правихме го година и половина", отговаря шефът на обекта. 

"И от Белокопитово за Търговище много силно работят. Тука ли сте пипали баластрата, а", изведнъж се сеща Борисов. "Казал съм глоби, актове на областни, на всички да издадат. Още един път да ме скарата с еколозите ще видите какво ще ви направя. Виждате, че археолози, еколози помагат много сега. Да ми излезат проверките сега, ще ви глобя всички", мръщи се премиерът.

Началникът на обекта се опитва да тушира напрежението с обяснения какво още са направили около реката. "Добре, ще поканиш археолозите, ще им обясниш като сложиме тези тежки съоръжения, какво ще се случи. Не можеме да влезем в конфликт, без да им покажеш. Ще им покажеш трасето. Разбра ли ме?", пита Борисов инженера. "Слушам", отвръща той като войник.

"Томи, добре са поработили тоя месец", казва Борисов на вицето си. "Хемус" върви на изток", обяснява Дончев. "Зависи откъде гледаш", репликира го Борисов.

Пътят свършва. "Добре, юнак, действай, пак ще се видим", окуражава началника на обекта Борисов. И потегля на инспекция към Габрово.  

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  12392

  4

  мгергов

  19.11 2019 в 14:35

  Много лоши съветници има Борисов ама много лоши!

  6145

  3

  kokoten

  19.11 2019 в 12:54

  ...дали е чел "Един ден на Иван Денисович"....вместо да обикаля с "жипката" да вземе да го прочете и да се успокои-няма вече такива затвори...а би трябвало...

  12362

  2

  Хуан

  19.11 2019 в 12:42

  "Хемус" върви на изток", обяснява Дончев. "Зависи откъде гледаш", репликира го Борисов.

  Мали, мали, колко мъдрост в тая джипка :)

  4534

  1

  Общинар

  19.11 2019 в 12:11

  Това как да го разбираме, Йончев? Като платен репортаж или като памфлет?

   
  X

  Сърбия - приятел или враг