Джамбазки видя поръчка срещу България в рекламата, че сме "рай за бежанците"

OFFNews 10 октомври 2016 в 18:46 7946 6

Поръчка срещу България на бежанските организации - така евродепутатът Ангел Джамбазки коментира рекламирането на страната ни като "рай за бежанците", в който мигрантите получават по 500 евро на месец и дом.

Коментарът дойде след като сирийци, настанени в лагера във "Враждебна", се оплакаха, че били излъгани за това, че ако дойдат у нас, ще получават стотици евро и самостоятелно жилище. Според тях "рекламата" идвала от Международната организация по миграция. 

Излъганите чужденци пристигнали миналата седмица и били настанени в центъра във "Враждебна". 15 от излъганите бежанци дори обявиха гладна стачка, тъй като били излъгани за България. Сирийците били готови да стачкуват, защото получили обещание за несъществуващи в нашата страна условия за пребиваване. Бежанците са препратени от Гърция след решенията на ЕС за квотно разпределение на лица, търсещи закрила в южната ни съседка и в Италия. Днес гладната им стачка бе преустановена.

От Организацията обаче отрекоха обвиненията. "На никакъв етап от информационните срещи с тези хора не е предоставяна такава информация. Няма дума за получаване на пари в брой или това толкова широко рекламирано 500 евро на месец", коментира пред БНР Радослав Стаменков от Международната организация по миграция

"Спомням си, че на 22 септември 2013 година в мое участие предупредих, че вълната от бежанци е заплаха за сигурността, дори за здравето", каза Джамбазки в ефира на bTV.

Евродепутатът коментира и идеята мигранти да се заселват в населени места с демографски проблеми:

Това са хора с различен бит и култура, а тяхното поведение представлява заплаха аз социалния мир. Целта на тези хора не е да садят домати и да гледат картофи, а да отидат в Германия, където да получат ключ от немска къща и немска кола.

Решението на кризата според Джамбазки е нова европейска политика, която да отблъсква нелегалните мигранти и която да е срещу "превръщането на южните граници на ЕС в утайник".

Джамбазки разкритикува и политиката на Меркел, като според евродепутата тя е "тежко сбъркана".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12284

6

ДидоВъТъ

11.10 2016 в 12:44

А бе тия гоутлавъри много претенциозни,бре!Къщи и евро им в главата.Идват от баси и клоаките(повечето) и настоявали?!Бабата е със 182 лв. пенсия,а тия кешови мигранти и условия ще поставят.А това,че Джамбазки е на хранилка при кандидата от двайсе' години не му прави мнението по-малко вярно.

25665

5

Victimized

11.10 2016 в 11:00

Първите два два малоумника биха ли коментирали казаното ,а не казващия го ?

12017

4

Кулин бан

11.10 2016 в 09:55

Чу се, че в Гърция разпространявали слухове, че в България приемали бежанци.

12359

3

kibrito

11.10 2016 в 06:58

На излъганите чужденци веднага да се раздадат телефони или да им се даде трибуна, за да информират другите мераклии, които са се запътили насам да знаят що за рай са емигрантските центрове. А ние да свършим нашата част от работата, като им покажем колко са "желани" от нас. И да не забравяме, че политиците ни са продажни и за съответната сума биха напълнили страната със всякакса паплач. За това и на тях ърябва да им запалим засниците

10812

2

Скандинавец

10.10 2016 в 19:30

Не познавам този Джамбазки, но по мнението изказано от него личи, че е някакъв български политик.
Никакво логическо мислене ... и вечно има някаква конспирация срещу България. Все някой за нещо ни е виновен.
Някакви мистични бежански организации излъгали били "бежанците", че в България текат мед и масло. Пристигат "брат'чедите" и виждат, че не е така. Вземат мобилните телефони и разговарят с познати, тепърва планиращи да напълзят Европа. Познайте от първия път какво ще им кажат.
Мисли бе, Джамбазки!