Джамбазки: Очаквам до ден-два МВР да респектира махалата

OFFNews Последна промяна на 03 август 2018 в 13:05 2012 1

Българският представител в Европейския парламент и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки разпространи гневна позиция по повод снощното нападение над униформени служители на МВР в Хасково.

Полицаи бяха нападнати, като един от тях пострада, след като се отзовали на сигнал в хасковския квартал „Република“, в който живеят и много роми. Общо 10 души проявили агресия срещу двамата служители на реда, като ги нападнали, включително с брадви, което наложило и употреба на оръжие от страна на полицаите.

Ето какво написа по темата Ангел Джамбазки на официалната си страница във „Фейсбук“:

Днес аз съм Димитър Кючуков. Защото отново група цигани – катунари снощи нападнаха полицая Димитър. Вчера беше Димитър, утре ще е Иван, а вдругиден ваш познат, син или роднина.

Поредното нагло нападение, извършено от цигани, над униформен служител, който изпълнява служебния си дълг да се грижи за сигурността на обществото ни. Същото това общество, което в отговор и за благодарност го пребива и се гаври с пагона му. Същото това общество, което крещи насреща му, плюе в лицето му и му вади брадви, лопати, секири. За благодарност.

Не, това не е нашето общество. Това са циганите, които са туморът в нашето общество. Нагли, арогантни, безнаказани.

Общо взето вече ми писна от подобни случаи. Тази безнаказаност и липса на каквато и да било отговорност от страна на циганите трябва да приключи. Трябва веднъж завинаги да спрем да си затваряме очите за подобни случаи и да спрем да делим обществото ни на две – едни, за които важат всички закони, правила и задължения, и други, за които важат само тези правила, които ги облагодетелстват и им дават права. Крайно време е да се вземат мерки, да се изреже туморът, да заиграе сопата. Защото утре вече ще е късно.

Твърдо заставам зад действията на полицията и подкрепям взетото от тях решение да използват огнестрелното си оръжие, защото ако не бяха го използвали, днес щяхме да имаме още едно полицейско семейство в траур.

И преди да ми кажете, че имаме министър в МВР и трябва да спра да пиша тук ще ви отговоря така. В Министерството на вътрешните работи има недостиг на полицаи, недостигът е предимно в селища, където циганското население е над 30% и това нежелание за работа не се дължи на ниските заплати, защото те не са такива, особено за по-малките градове.

Този недостиг се дължи на това, че тази професия, удобно или не, бе превърната в лоша дума. Да бъдеш полицай бе превърнато в нещо лошо. Да, това се дължи на гнилите ябълки в системата, но и на всички нас и вас, които през годините винаги плюехме по тези, които крещящо не си вършиха работата, но не подкрепяхме тези, които правеха всичко възможно да пазят реда в града си.

Крайно време е държавата да се стовари с всичката си сила върху циганската престъпност, да покажем на тези граждани, че не са повече от останалите и че освен привилегиите, които ползват от държавата, имат и задължения. Едно такова задължение е да спазват законите, установения ред и да зачитат органите на реда. Очаквам до ден-два МВР да респектира и профилактира махалата. Тарторите да се извикат. Всички с подобни прояви да преминат през „дружески беседи“. Защото иначе ще им намерим подходящо място – широко 2 на 1, с тоалетна и единственият им допир до външния свят ще е както се пееше в една песен, когато са „въоръжени с малки чукчета да чукат чакълчета и с кирки и лостове да поправят мостове“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8162

1

sawall

03.08 2018 в 18:40

Жалко, че някаква дребна фигурка иска да превърне един сериозен проблем в политическа интрижка и да вдигне шум с цел да го преизберат. В този квартал има хиляди цигани, които кротко са си спяли по леглата, очевидно има и няколко десетки жалкари, които мислят с юмруците си. Но за г-н депутата всички цигани са проблем.

"В Министерството на вътрешните работи има недостиг на полицаи, недостигът е предимно в селища, където циганското население е над 30% и това нежелание за работа не се дължи на ниските заплати, защото те не са такива, особено за по-малките градове. "
- Льольо, вземи да прочетеш доклада на Световната банка по въпроса, ей! Защото хем си напипал проблема, хем си проспал най-важното. Ако МВР беше управлявано в последните 30 години, а не просто използвано, може би полицаите нямаше да са толкова често такива злета. В момента в МВР пари и хора има бол, акъл няма...