Джамбазки: ЕС трябва да сключи сделка с Великобритания, за да гарантира правата на гражданите

ОFFNews Последна промяна на 05 април 2017 в 19:15 3091 1

"Решението на британските граждани е законно и суверенно. Никой, който твърди, че уважава правилата на демокрацията не може да твърди обратното. Всеки опит да бъдат наказани, унижени и ощетени британските граждани е дълбоко погрешно. Това ще е признание за провала на федералисткия опит за политика и показва гузна съвест", заяви евродепутатът и зам. председател на ВМРО Ангел Джамбазки относно действията на Европейския съюз във връзка с отделянето на Обединеното кралство от границите на ЕС.

"Обединеното кралство е наш приятел, съмишленик и съюзник, основен стълб на общата ни отбрана в изключително трудни времена. Северна Ирландия и Гибралтар без съмнение са интегрална част от Обединеното кралство и не може да бъде поставен никакъв подобен въпрос", допълни той.

Той коментира на изслушване в Европейския парламент, че "това, което трябва да се постигне в преговорите, а те ще се водят от държавните и правителствените ръководители, е една добра, честна и изгодна сделка между Европейския съюз и Великобритания."

Според него тази сделка трябва да гарантира правата и законните интереси на британските гражданите на територията на Съюза и гражданите на обединена Европа на територията на Англия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!