Двайсетина подкрепиха Мадуро пред посолството на Венецуела в София

OFFNews 27 януари 2019 в 20:36 5623 9

Снимка Движение "23 септември"

Около 20 души се събраха днес пред посолството на Венецуела в София на демонстрация под надслов "Акция - солидарност с Венецуела и президента Мадуро".

Поддръжниците на Мадуро у нас са организирали акцията си във Facebook.

Пред посолството на Венецуела в София те издигнаха транспаранти с надписи: "САЩ, долу ръцете от Венецуела" и "Солидарност с Мадуро".

Поддръжниците на Мадуро в България са категорични, че "от 23 януари 2019 година в столицата Каракас протича опит за преврат, организиран от дясната опозиция. Целта е да се премахне законно избрания от народа на Венецуела през 2018 година президент Николас Мадуро и неговото правителство."

Организаторите на акцията са на мнение, че Венецуела е поела "по революционен път", а това означавало: "запазване на богатствата на страната и приходите от тях за венецуелския народ; отваряне на училища, ограмотяване на милиони венецуелци и шанс за безплатно следване в новосъздадените университети; безплатно здравеопазване, което обхваща като грижа милиони граждани, нямали преди това никакъв достъп до медицината; изграждане на милиони жилища, в които се настаняват най-бедните жители на страната, с което се дава началото на един нов и достоен за тях и семействата им живот; независима външна политика, в която Венецуела се приема равна с другите народи, подкрепя борбата срещу световната олигархия и зове милиони хора по света да последват нейния пример и т.н.".

На 25 януари и председателят на Съюза на комунистите в България Павел Иванов изпрати до посолството на Венецуела позиция, в която се казва: "Координираната атака на американския и европейския империализъм, на капиталистическите медии и империалистическите престъпници целят да измамят народите по света и да реализират поредния властови преврат в полза на богатите олигарси. Ние, българските комунисти, подкрепяме своите другари от Комунистическата партия на Венецуела, които отстояват интересите на пролетариата на Венецуела в битката му с венецуелската и международната капиталистическа клика! Подкрепяме президентa Мадуро!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

9

Севтопол

28.01 2019 в 16:11

Чакаме с нетърпение декларацията на БСП.

12256

8

Stamboloff

28.01 2019 в 09:55

Този грип дето повали санитарките на Четвърти километър, ето до какво води. Нали не бъркам, че Колумбия на Чавес беше също една от малкото страни подкрепили в ООН една агресия близо до нас...

5700

5

Годо

28.01 2019 в 08:12

Какви редовни избори, Мадуро не е допуснал други опоненти за изборите.
Така, че няма никакви редовни избори, Мадуро е приемник на Чавес, и двамата докараха страната до просешка тояга.
Там дето стъпи социалист, трева не никне !

11024

4

Комита

28.01 2019 в 00:29

Изразяват солидарност с левия мадуро на Путин :D

4245

2

rrr11

27.01 2019 в 22:20

Като гледам държавата е абдикирала от грижата за крайно психично болните. Тези хора се разхождат свободно и стават за посмешище, вместо да ги лекуват.

6063

1

Синия гол шаман

27.01 2019 в 21:51

Двайдесет-тридесет може да са излязли да изразят подкрепата си пред посолството, иначе подкрепящите демокрацията и Законният Президент на суверенната държава Венецуела сме всички нормални българи.