ДСБ с договор за Нова българска република в 7 точки

OFFNews Последна промяна на 26 ноември 2016 в 13:41 24416 16

Днес по време на Националното съвещание на "Демократи за силна България" във Велико Търново Радан Кънев представи договор за Нова българска република, който ще бъде приет до края на заседанието.

Ето какво гласи той, без редакторска намеса:

Ние, “Демократи за силна България” отхвърляме категорично подмяната на възрожденския републикански идеал, която продължава вече 70 години, във времена на диктатура и на фасадна демокрация.

1. Всеки българин трябва да има свободата да се развива, образова и забогатява съобразно заслугите, труда и усилията си, а не партийната си принадлежност.

Поставяме националния интерес, националната икономика и просперитета на хората над привелигированите полит. прослойки и властващи олигархии.

2. Нашите пари и нашите данъци трябва да остават там, където са изработени - в семейството, в училището, в което учат децата ни, в болницата, в която се лекуват родителите ни, в общината, в която е домът ни.

Ще се изправим със силата и енергията на хората срещу заграбването на цялата политическа, икономическа и съдебна власт в ръцете на централната администрация, за сметка на българските семейства, малки предприятия, традиционни граждански обединения и общини

3. Голямата цел е власт на закона, силни национални институции, малка и независима администрация, обърната към гражданите, семействата и бизнеса.

Противопоставяме се на завладяването на държавата и и подчиняването на свободата на словото от политическата мафия, стопанските картели и чужди политически и икономически интереси.

4. Първата ни задача е учредяване на независима антикорупционна прокуратура, силна армия в НАТО, служби за сигурност, които да гарантират националната независимост и дипломация, която да осигури силен български глас в единна Европа.

Ще се борим срещу корупцията вътре в държавата и изнудването от външни сили, които пробиват държавната граница и отдалечават народа ни от неговите възрожденски европейски цели.

5. Няма да допуснем унищожаването на българската природа и монополизирането на нейните ресурси от мутри и олигарси.

Природата е това, което сме наследили от дедите си и оставяме на внуците си. Нейното опазване и развитие в интерес на местните общности е основа на българския патриотизъм.

6. Ще се борим за качествено образование, сигурно здравеопазване, уважавани културни институции и силен спорт в България.

За нас образованието и здравеопазването са най-важните устои на държавността, а възкресението на българския дух е пряко свързано с възраждане на националните културни и спортни традиции.

7. Днес ние протягаме ръка към всички хора, които споделят тези каузи, към всички убедени демократи, към българските предприемачи и, към всички политици от дясното и центъра. Призоваваме ги към съюз, който да отхвърли подмяната и да сложи началото на обща борба за Трета българска република, основана на възрожденския национален идеал и на националния интерес в модерната глобална епоха на несигурност.

Ние сме наследници на политическа традиция, която в най-тежките мигове за нацията е обединявала мнозинството от българите за борба и промяна, а не е търсила компромис с причинителите на страховете и бедите на българите.

И точно сега е времето, когато мнозинството трябва да се обедини зад простия идеал, завещан от Васил Левски:

“СВОБОДА И ВСЕКИМУ СВОЕТО”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21662

13

spirit оригиналът

27.11 2016 в 09:30

Не знам кой каква политика си представя, че играе, но ето каква е българската ситуация в момента: 600 души притежават толкова, колкото останалия народ; 2 милиона души живеят под прага на бедността, а той е 350 лв…. каква дясна политика очаквате от тези 2 милиона, които мизерстват? Победата на БСП е предопределена. Който води лява политика, той ще спечели в такъв момент. И докато не се вдигне стандартът на българина, той е обречен да бъде управляван от другарите комунисти. За тази бедност са виновни Луканов и Костов ,които позволиха разграбването на България.

8530

12

синя сова

26.11 2016 в 23:33

№ 10-Ще има затвор за крадците и мутрите ,но първо трябва да има реформа в правосъдието,реформа в прокуратурата,цацаров заминава в пенсия,реформа в съда и чаааак тогава - осъдените мутри и мафиоти в затвора.Трябва да има ред...нали?

9056

11

Какавидков

26.11 2016 в 20:59

Бледи плагиати!
На дайната на антрефилето ' за републиката' се беа подписали 6 иляди май.
Кънята и толкова неможе събра

9604

10

In Trum we trust

26.11 2016 в 20:54

Аз не виждам най-важната точка, разследване, конфинскация и доживотен затвор за всички едри крадци в България:

1. Пеевски
2. Прокопиев
3. Дончев
4. Ганчев
5. Спас Русев
6. Гергов
7. Първанов
8. Овчаров
9. Баневи

и т.н. и т.н.

Българският народ в огромнята си част не признава незаконно заграбеното имущество на новоизлюпените мулти-милионери. Всеки който наистина иска някаква реална промяна трябва да почне от тях и надолу по веригата към по-малки крадци като Кадиев и Масларова например.