ДСБ поиска коалиция с 'Да, България', ще работят за предсрочни избори

OFFNews 19 март 2018 в 14:08 5235 7

Снимка ДСБ

ДСБ даде мандат на своя председател ген. Атанас Атанасов за "създаване на траен политически съюз" между тях и партия "Да, България". Това решение беше взето на заседание на Изпълнителния съвет на ДСБ, което се проведе вчера в Пловдив.

Съветът на ДСБ реши още да постави като приоритет "необходимостта от изграждане на силен, политически съюз в център-дясно, с основна цел сваляне на управлението на авторитарния режим “Борисов”, възстановяване на парламентарната република, противодействие на корупцията и повишаване благосъстоянието на българските граждани". 

От ДСБ оценяват управлението на страната като изключително опасно, създаващо неустойчивост с постоянните си скандали и напрежение във всички сектори важни за гражданите, застрашаващо демокрацията, сигурността и европейския път на България. Според тях правителството неизбежно води страната към политическа криза и предсрочни парламентарни избори.

Резолюцията на ДСБ е в три точки, ето пълния ѝ текст: 

Изпълнителният съвет на ДСБ:

1. Оценява управлението на страната като изключително опасно, създаващо неустойчивост с постоянните си скандали и напрежение във всички сектори важни за гражданите, застрашаващо демокрацията, сигурността и европейския път на България. С това поведение Правителството неизбежно води страната към политическа криза и предсрочни парламентарни избори.

2. ДСБ приема като приоритет необходимостта от изграждане на силен, политически съюз в център-дясно, с основна цел сваляне на управлението на авторитарния режим “Борисов”, възстановяване на парламентарната република, противодействие на корупцията и повишаване благосъстоянието на българските граждани.

3. Дава мандат на председателя на ДСБ за създаване на траен политически съюз между ДСБ и Да България, отворен за разширяване към други демократични, опозиционни политически субекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12435

7

Jinx

21.03 2018 в 18:13

Леле, каква чудна коалиция ще направят тия провали!

12860

6

newfoundland

20.03 2018 в 18:27

Къде са тръгнали тези политически джудежта, които освен да обслужват себе си, друго не правят за хората.

8695

5

дърт комуняга

19.03 2018 в 23:26

не ставате, момчета, не ви бива и за чеп за зеле. Язък....

11582

1

ogi.1

19.03 2018 в 14:57

Добра стъпка.