ДСБ: Двама шишковци се разбраха кой да строи Хемус, третият няма да ги безпокои

Фенерчета и гумени ботуши избирали кой да строи магистралите

Антония Чорева Последна промяна на 11 януари 2017 в 16:22 20135 7

9 от 11-те участници в търга за строителството на част от магистрала „Хемус“ са били отстранени, за да бъде гарантирано, че съдружието Борисов-Пеевски ще го спечели.

Това каза в парламента лидерът на ДСБ Радан Кънев. Според него конкурсът е нагласен, за да спечели депутата Делян Пеевски.

Кънев загатна и за отношението на БСП за магистрала „Хемус“. „Странно е обаче, че БСП мълчат по темата. Досега винаги са коментирали поръчките на Агенцията по пътна инфраструктура. Явно БСП се готви да управлява със същата мафия“, каза Радан Кънев.

Преди дни за строежа на 10 км от магистрала "Хемус" между Ябланица и Боаза бе избрано дружеството "ХВП Ябланица" ДЗЗД, което е свързано с Делян Пеевски.

„Краденето е традиция от времето на тройната коалиция, но досега нищо не се е променило – продължава да се краде така. Няма разлика“, каза още Кънев.

Според ДСБ прокуратурата има всички основания да се самосезира за строежа на магистрала „Хемус“, но едва ли ще го направи, защото „ако двамата шишковци са се разбрали, третият им е обещал протекцията на прокуратурата и няма да ги безпокои“ - каза Атанас Атанасов от ДСБ. (б.ред. Атанасов визира Борисов, Пеевски и главният прокурор Сотир Цацаров).

Атанасов представи схема, по която се работи в Агенция пътна структура години наред, за да се печелят поръчките от определени фирми. Той обясни, че е намерена вратичка в процедурите на АПИ как да се печелят поръчките за строеж на магистрали от определени фирми. Това ставало в частта, в която фирмите трябвало да представят цената за строеж на магистралата по обособени критерии – а в тях влизали разходите им за фенерчета и гумени ботуши по време на строителството. Именно чрез тези разходи отпадали по-голямата част от фирмите, които кандидатстват за строеж на дадена магистрала, защото давали по-високи цени.

В заключение Радан Кънев добави, че от тези интереси за строежа на „Хемус“ страда Северна България, защото там години наред не се строи магистрала.

По думите на Кънев последният търг за строеж на магистралата е толкова незаконен и нагласен, че би паднал в съда.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3469

6

Halo

11.01 2017 в 21:45

Бай Г*З, това, което търсиш, ще го имаш след по-малко от три месеца! :)

14751

3

Нострадамус

11.01 2017 в 17:33

Радане, ти даде възможност на мафиота да състави кабинета БорисоФФ -2 и той сега КРАДЕ КАТО ЗА СВЕТОВНО, защото знае, че повече никога НЯМА да е премиер!!!

9056

2

Какавидков

11.01 2017 в 16:59

Епичната борба на гномовете срещу шишковците.