''Дружествата ще увеличат заплатите в транспорта с приходите от продажба на билети''

OFFNews 19 януари 2024 в 11:38 1094 0

Бойко Димитров

Снимка Фейсбук на Бойко Димитров

Бойко Димитров, съветник от ПП-ДБ-СС

Увеличението на заплатите на служителите в градския транспорт с 15% от 1-ви март минава през транспортните оператори и по-големите приходи, които те имат от продажбата на превозни документи. 

На вчерашната среща между кмета Васил Терзиев и синдикатите стана ясно, че ще се търси възможност и за повторно увеличение на заплатите през годината чрез държавния бюджет, за което и самите синдикати поеха ангажимент. 

Това коментира общинският съветник от ПП-ДБ-СС Бойко Димитров. По-рано днес Георги Георгиев от ГЕРБ подчерта, че в проекта за бюджет, предложен от кмета Терзиев, няма предвидени пари за обещаното вчера увеличение с 15% на възнагражденията в градския транспорт. 

Тази година в бюджета на Столичната община са предвидени над 100 млн. лева за строителство на училища и детски градини, за разширяване на съществуващи сгради, така че сериозно да намалим недостига на места в градините. Заложени са много повече пари за чистота, които ще бъдат разпределени на общинските звена за почистване, а не на частни фирми. Това е един важен детайл от бюджета, който се надявам да получи подкрепа от колегите общински съветници. Дават се много повече средства за транспорт и то не само за текущи разходи, но и за изграждане на инфраструктура. Ключов акцент е създаването на т.нар „граждански бюджет“ от 5 млн. лева – средствата ще бъдат разпределени на районите и гражданите ще могат да гласуват за това, кое е важно да се реализира в техния район, посочи още Бойко Димитров.

Той изрази надежда, че председател на СОС ще бъде избран на предстоящото заседание на 25-и януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!