Драгомир Стойнев: Управляващите не знаят какво се случва

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2020 в 11:19 2155 1

Драгомир Стойнев

Кризата с водата в Перник не се дължи на природно бедствие, а на политическо безхаберие и желанието на политиците от ГЕРБ да прикрият тази криза, защото има избори. Това каза Драгомир Стойнев, зам.-председател на групата на БСП в парламента пред БНТ. „Нека се поставим на мястото на тези хора – в 21 век, какви затруднения имат, риск от епидемии- заради това, че от ГЕРБ решиха да не казват на перничани, че има проблем и че трябва да има режим. Защо – защото има избори и те трябва да останат във властта и да се възпроизведат“, продължи той. „Постоянно живеем в кризи – лятото беше чумата, сега водата. Това вече не е политическа криза, а системна криза“, каза още Стойнев.

Стойнев смята, че живеем в държава, в която управляващите не знаят какво се случва. „Те не знаят, че предстои водна криза в Перник. Не знаят, че даден ТЕЦ гори боклуци без разрешително. Те не знаят, че във водопроводната мрежа на Свищов се полагат тръби, които са за напояване, а не ВиК тръби. Те не знаят, че един бизнесмен в продължение на 4 години не си плаща данъците и в хазната липсват 210 млн. За какво са ни нужни тогава тези управляващи, когато те вървят след събитията?“, попита зам.-председателят на парламентарната група на БСП.

Той припомни, че в този мандат на парламента е започнал с вот на недоверие на тема корупция. „Вчера излязоха данни, които потвърждават, че България остава на първо място по корупция. Вторият вот на недоверие беше на тема здравеопазване – управителят на НЗОК съобщи, че има организирана схема за източване на Здравната каса. Следващият вот – на тема вътрешен ред и сигурност. Всяка вечер по новините сме свидетели на жестоки криминални хроники. Сега околната среда е тема номер 1 и ГЕРБ не правят абсолютно нищо в тази сфера“, посочи Драгомир Стойнев.

Според социалиста видимите резултати от управлението на ГЕРБ са Перник и язовир „Студена“. Той е на мнение, че за да няма още подобни случаи, това правителство трябва да подаде оставка. „Досега те не са изкарали докрай нито един мандат и са готови на всичко да изкарат този. Но заради това страдат хората и ние считаме, че не може да се продължава да се управлява по този начин“, заяви Стойнев.

Вотът на недоверие срещу правителството ще бъде гласуван от парламента в сряда. По всяка вероятност той няма да бъде приет, тъй като “За” са обявили, че ще гласуват само ДПС и БСП, а техните гласове няма да са достатъчни. Мотивите на вота са за провал в екологичената политика, заради кризата с водата в Перник и "появата" на купища вносни отпадъци в страната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8001

1

Севтопол

25.01 2020 в 12:14

Стойнев, вие веднъж вече доизкарахте един техен мандат, ти даже беше министър на икономиката, видяхме докъде я докарахте. Айде, моля, да не се пенявиш толкова.