ДПС започва номинации на кметове, мисли и за коалиции

Мая Младенова 28 юли 2023 в 14:07 1280 0

Заседание на Централния съвет на ДПС

Снимка Пресцентър на ДПС

Заседание на Централния съвет на ДПС

Движението за права и свободи (ДПС) започва да приема от днес номинации за кметове и общински съветници на предстоящите през есента местни избори, обявиха от партията след заседание на Централния съвет, което се проведе днес в хотел "Рамада" в София.

Приети са критерии и процедури за издигане на кандидати.

Започва и обсъждане за подкрепа на кандидати по места, където движението няма да има своя номинация, вкл. явяване в коалиция, стана ясно от думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ.

Кандидати за участие в изборите могат и сами да се номинират, предвиждат правилата.

Движението ще участва във внасянето на проекта за промени в Конституцията, каза още Карадайъ. Той посочи, че сериозни реформи в съдебната система не могат да се случат без тези промени.

На въпрос как ще коментира думите на бившия депутат от ПП и природозащитник Александър Дунчев, че „на тъмно“ е прокарана промяна за предоставянето на дърва за огрев като схема за корупция и безконтролна сеч, Карадайъ отговори: "Участвам в събиране на дърва за огрев откакто се помня. Какво означава безконтролно, не знам. Имаше едни текстове, които бяха приети набързо от някои, бих казал, лобисти, които не отчитат реалния живот на хората, а си правят свои теми да ги прокарат като текстове в закони. В проектопрограмата на парламента за тази седмица е включен на второ четене законопроект за промени в Закона за горите." В тази връзка той коментира още, че законите се пишат, за да улесняват, а не да усложняват живота, и да има контрол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!