ДПС за исканите оставки на ВСС: Който сее вятър, жъне буря

Симона Костадинова 27 януари 2016 в 15:02 2934 1

"Който сее вятър, жъне буря. Който се опитва да всява допълнителен хаос и раздор в и без това проблематичното състояние на съдебната система, рискува да задълбочи проблемите и да ги прехвърли в другите власти".

Това коментира пред журналисти съпредседателят на ДПС Четин Казак по повод искането на ГЕРБ и РБ членовете на ВСС да си подадат оставките.

Преди тази реплика Казак цитира поговорката, която премиерът Борисов използва преди няколко дни - "Който нож вади, от нож умира" и обясни, че думите му идват по този повод.

Той заяви, че от ДПС с изненада са разбрали за вчерашното искане на ГЕРБ и РБ за оставка на членовете на ВСС. "Ние сме наистина изненадани, защото само преди месец ние гласувахме измененията на Конституцията и там се прие текст, с който се предвижда, че заварените към момента членове на ВСС довършват мандата си", обясни Казак.

Според ДПС в момента България повече от всякога се нуждае от гарантиране на спокойствието и успокояване на страстите.

Казак обяви, че от партията на Доган са готови да подкрепят всяка мярка и всеки проект, който цели да продължи "посоката на реформи в съдебната система".

"Здравите сили, разумните сили в управляващото мнозинство допускат да бъдат манипулирани и подведени от нездравите сили. Надявам се тези, които имат по-трезва преценка за съхраняване на държавността, да не допускат да бъдат подвеждани от някои крайни и радикални мнения - искането за оставка, драстичното вмешателство в друга власт", каза още Казак. 

Той добави, че от партията още не могат да коментират доклада на ЕК за напредъка в областта на правосъдието и борбата с корупцията, защото не са се запознали с него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови