ДПС все още се чуди дали да подкрепи кабинета ''Денков-Габриел''

Йорданка Веселинова 04 юни 2023 в 12:46 1682 4

Мустафа Карадайъ

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Мустафа Карадайъ, председател на ДПС

Ръководството на ДПС заявява, че в момента решение не е взето. Движението за права и свободи ще вземе решението как ще гласува за кабинета „Денков” след отчитането на втория мандат пред президента Румен Радев, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Темата ще бъде обсъдена на заседание на Централното оперативно бюро на ДПС и на парламентарната група на движението.

Съобщението е разпространено във връзка със запитвания от страна на медиите как ще гласува ДПС за кабинета “Денков”. Вчера Хамид Хамид обяви, че ДПС ще бъде "против" правителството с втория мандат. Той изтъкна, че подкрепа от ДПС не е била търсена и, съответно, партията няма да я даде.

Депутатът даде заявка, че партията му ще е готова по всяко време да "попречи на това управление" и дори определи ДПС като "опозиция". Днес от партията обаче обясниха, че тезите на Хамид Хамид са лично мнение.

В петък ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и ДПС проведоха две срещи. На тях главно действащо лице бе санкционираният по "Магнитски" депутат Делян Пеевски. От ПП-ДБ декларираха, че не се водят разговори за правителство, а за конституционна реформа. По-късно обаче Мустафа Карадайъ обяви, че са водени разговори за конституционната реформа, както и че партията "няма да пречи" ПП-ДБ и ГЕРБ да си направят кабинет. Това е обрат в позицията му, тъй като само три дни по-рано той заяви: "Стане ли порочната сватба на ПП-ДБ и ГЕРБ, хората ще нахлуят в НС като през 1997 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

6

Деспин Митрев

04.06 2023 в 16:48

Истерик - по-внимателно с превратите, щото след престъпленията ще има наказания. Факта, че Баце - първа сила - легна, трябва да ви говори нещо!

17439

5

мнение от IP

04.06 2023 в 15:26

ДПС не се чуди, а си действа задкулисно. Още не е успяло "зад завесата" да калкулира полза-загуба. Разбъркаха се картите и сега се опитва да ги подреди с изгода. Затова мина от "ще участваме с ГЕРБ" през "ще има бунтове" до "ще сме опозиция; няма да пречим; ще подкрепим..."

11300

2

yoghurt

04.06 2023 в 13:35

- "Бре чупакабро" е гениално и много смешно.

-1100

1

qwertz

04.06 2023 в 13:22

Хахахахаха! Някакъв ЧУВЕН с IQ около стайната температура решил да се прави на умен.
Ти кого се мъчиш да лъжеш бе чупакабро? Вие сте си голямата Тиква. А сега с голямата Тиква и малките Тиквета.
 
X

Да помогнем на украинските деца!