Карадайъ: Стане ли порочната сватба на ПП-ДБ и ГЕРБ, хората ще нахлуят в НС като през 1997 г.

Ружа Райчева 30 май 2023 в 16:36 6097 26

Мустафа Карадайъ в парламента

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Мустафа Карадайъ в парламента

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ заплаши, че ако "порочната сватба" между ГЕРБ и "Продължаваме промяната - Демократична България" се случи, ще станем свидетели на нахлуване в Народното събрание, като януарските събития през 1997 г.

В декларация от трибуната на Народното събрание Карадайъ заяви, че ДПС ще защитават демокрацията, държавността и държавата и призова всички национално отговорни партии и национално отговорни граждани с разум и отговорност също да защитят демокрацията.

Мустафа Карадайъ обяви, че т.нар. "умнокрасивитет” (нарицателно на противниците на ПП-ДБ за тях - б.а) се опитва да се представи като заместител на държавните органи и институции. Председателят на ДПС определи ПП-ДБ като самозабравили се и самонадеяни нарушители на конституцията, законите и гражданските права.

"За тях няма държавни институции, а самите те се правят на Рамбовци и незаконно арестуват опозиционни партийни функционери, нахлуват в домове. Днес се опитват да узурпират цялата власт и да разрушат и службите за сигурност. Вече чуваме заявки как ще натикат в ъгъла и ще ликвидират опозиционни партии и лидери. Това е пълзящ фашизъм за налагане на диктатура на умнокрасивитета. Какво още чакаме да се случи - това, което стана през 1996-1997 г?", попита Мустафа Карадайъ.

По време на неговата декларация парламентарната група на "Възраждане" напусна пленарната зала, а малко след това започна парламентарният контрол, който ще продължи общо 3 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

26

Зла свекърва

01.06 2023 в 16:11

Този плаши с гаргите. Навремето народът обсаждаже парламента през 1997 г. заради упоритото комунистическо твърдоглавие и корупцията, която ограби спестяванията на хората чрез хиперинфлацията.

Тези хора, които бяха на площада, искаха България да влезе в НАТО и в ЕС, не да бъде дърпана към Русия.

Сега тези хора искат отново същото - България да остане в ЕС и в НАТО и да не бъде дърпана към Русия. И тези хора ще подкрепят правителство с мандат на ПП-ДБ и с подкрепата на ГЕРБ.

Не всички са щастливи от тази комбинация, но до следващите избори, които дай-Боже да бъдат след четири години, ние се нуждаем от ясен и твърд прозападен курс на страната ни.

-685

24

Козин Човков

31.05 2023 в 00:57

*********************, които дори не знаят правилен български, не могат да се изказват по въпроси от значение за националната сигурност.

318

23

Valioka

30.05 2023 в 22:04

Чакай бе, Карадайъ, нали бехте отговорна партия и като такава бехте готови да направите коалиция с ГЕРБ за да вадите България (тази толкова чужда за вас страна) от безвремието... И к'во, не ви стигнаха 4 гласа, умълчахте се като глиган в теменужки и когато видяхте, че може да се случат нещата без вас, изведнъж решихте, че може да нахлуете в Парламента... ЛИЦЕМЕРИ!!! Аз не съм гербаджия (далеч от мен), но честно, готов съм на всичко, готов съм да преглътна Баце, готов съм да преглътна какво ли не, само и само ДПС да излезе от властта и главния прокурор да бъде обезглавен. А на Радостин Василев какво му се пише, даже и на ум не му е идвало, ама нейсе...

9347

22

Анализи

30.05 2023 в 20:29

Защо никой не потърси сметка на тоя като ходи да получава инструкции от Ердоган.

89

21

bat.galin

30.05 2023 в 20:21

чекаме ви, само елате !

4038

19

Moirae

30.05 2023 в 19:31

Когато и Радев, и ДПС се разпищолят, се случило нещо в правилната посока.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика