ДПС викна Кючюк - сезират ЕП и ЕК за 'незаконната милиционерщина'

Ружа Райчева 18 февруари 2022 в 11:03 2051 0

Снимка БТА/Минко Чернев

Илхан Кючюк и Мустафа Карадайъ

ДПС обявиха, че ще се борят с "незаконната милиционерщина", като изпратят информация до Европейската комисия и Европейския парламент за "безобразията", извършени по време на предизборната кампания преди изборите през ноември.

Това стана ясно от думите на председателя на ДПС Мустафа Карадайъ в парламента. Евродепутатът и съпредседател на „Алианс на либералите и демократите за Европа" (АЛДЕ) Илхан Кючюк специално се появи в българския парламент, за да подкрепи думите на Карадайъ. 

Лидерът на ДПС представи Бехчет Емурлов - кандидат-депутат на ДПС от Бургас на изборите през ноември, който е създал гражданска петиция за "репресиите" по време на кампанията. 

"По неясни причини бях привикван три пъти в РУ Айтос, че раздавам предизборни материали в предизборната кампания. Имам един въпрос - нима това е незаконно?", каза Емурлов. 

Евродепутатът Илхан Кючюк потвърди, че всички тези действия са продължение на институционалното сътрудничество на ДПС с ЕС.

"Гражданската инициатива е уникална по своята същност възможност за всеки един европейски гражданин да заяви своето притеснения и да постави пред ЕС важен проблем, какъвто е този - за човешкото достойнство.

С тревога чета някои журналистически интерпретации, които се опитват да внушат, че ДПС много дребнаво се занимава с този въпрос. Когато говорим за човешки права и свободи, не може да има дребнавост", каза Кючюк. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл