ДПС "видя" лъч светлина от ляво и от дясно в законите

Ива Оприкова 29 май 2015 в 09:29 3154 3

Снимка БГНЕС

Две законодателни инициативи изразяват лъч светлина в тунела на езика на омразата. Това е политическата оценка на ДПС, изразена в декларация от лидерът Лютви Местан в пленарна зала. 

"Единият лъч светлина идва от дясно със законопроекта на депутата от ГЕРБ Методи Андреев и група народни представители за изменения на НПК, които касаят давността на престъпления, извършени по време на комунистическия режим. Те обхващат и периода на възродителния процес", изрази задоволството си Местан.

ГЕРБ и РБ  в промените на НПК предложиха тежки престъпления против правата на човека, извършени в периода от 9 септември до 10 ноември 1989 г, да нямат давност. 

"Вторият лъч светлина в тунела на омразата идва от ляво със законодателната инициатива на депутата от БСП Георги Кадиев, който предлага да отпадне дискриминационния тест от Избирателния кодекс, който касае забраната за агитация на майчин език", заяви лидерът на движението. 

"Изразявам своя респект от двете законодателни инциативи, внесени в деловодството на НС през седмица. От името на ПГ на ДПС, изразяваме очакването си, че останалите народни представители ще ги подкрепят в пленарна зала. Ние ще подкрепим и двете законодателни инициативи и смята, че приемането им ще бъде важен знак, важен щрих от европейския образ на България, защото страната ни пострада тежко, особено от езика на омразата през последните месеци", посочи Лютви Местан.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!