Quantcast

ДПС ще брани детските добавки за малолетните майки

Ива Оприкова Последна промяна на 03 февруари 2015 в 17:30 2502 11

Предложението на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин да спре детските добавки за малолетни майки е дискриманационно и антиконституционно. Това заяви на брифинг в централата на ДПС бившият социален министър Хасан Адемов.

От ДПС не подкрепят тенденцията "деца раждат деца", но считат, че явлението трябва да се бори най-вече с превенция.

Според Адемов новият социален министър не познава законодателството, защото и в настоящия момент малолетните майки, които не посещават училище, също са лишени от детски добавки. 

Адемов каза, че жената-майка, независимо от възрастта, се ползва под специална закрила от държавата и това е описано в Конституцията.

"Такъв законопроект беше внесен от Атака и подкрепен от ПФ в Комисията по демографска политика", добави Адемов. Кое наложи промяна на мнението на социалния министър, попита риторично депутатът и прогнозира, че промяната е наложена вследствие на горещата прегръдка на участниците в управляващото мнозинство.

От ДПС подозират, че предложенията за лишаване на малолетните майки от детски надбавки ще намерят място като промени в новия закон, за да не се наруши целостта на управляващата коалиция.

От ДПС се противопоставиха и на подготвената реформа в здравното осигуряване от министър Москов, според която ако след месеца след влизането й в сила, някой не възстанови социалните си права, ще трябва да направи това за 15 години назад, като се позоваха на закона за давност на задълженията.

"Министър Москов не познава законодателството", посочи депутатът Алиосман Имамов и прогнозира, че дори и да се приеме поправката, тя ще падне в КС. Няма в предложенията на Москов такива, които да стимулират коректните платци. И в тази система санкциониращите мерки не помагат, каза от своя страна Хасан Адемов.

От ДПС ще поискат още новата програма на кабинета на Бойко Борисов да се преструктурира по съдържание изцяло, а след това да бъде внесена в Народното събрание за обсъждане.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.02 2015 в 23:17

Не можем да поощряваме педофилията,забранена от НК на Републиката ни и насърчаваме неграмотността и безотговорността у подрастващите,които ,от какъвто и етнос да са ,трябва да учат,за да имат и те ,и Родината бъдеще! Иначе ,никой няма полза от деца да раждат деца и после как ще се интегрират като и с банкомат се затрудняват да боравят ,камо ли някаква трудова дейност да извършват! Хората търсят препитание в животновъдство,земеделие,промишленост,а тези малолетни майки толкова бързо се възпроизвеждат,че човековъдството им става главен поминък и така и не се залавят с нормална трудова кариера.Е как да интегрираме хора ,които живеят в племенни и родови комуни и нямат никаква друга перспектива ,освен кражби,проституция,просене и далавери ден за ден! Още там е заложена и престъпността сред тях.Лесно се манипулират и лесно и "омагьосват" наивници сред по-възрастните и така си живеят необезпокоявани от властите.те допринесоха за циганизирането на България!Непоправими щети на цялата ни ценностна система!Неприемлива в цивилизованите държави!

03.02 2015 в 20:15

Малка корекция, заглавието да се чете "ДПС ще брани правото на 25 годишните родители да продават 12 годишните си дъщери за секс робини и домашни прислужници"

03.02 2015 в 20:05

Малолетни майки,как получават детските след като нямат документ за самоличност.Нямат право на глас а за получавани на детски са първи.Държавата трябва да се намеси веднъж за винаги.

03.02 2015 в 19:43

Интересна работа-турци се заиграват с цигани...после били българска партия ДПС.
Българска партия-ташаци...

03.02 2015 в 19:35

Интересна работа-турци се заиграват с цигани...после били българска партия ДПС.
Българска партия-ташаци...

03.02 2015 в 19:16

говеда като това ме карат да заобичам Хитлер

03.02 2015 в 19:15

говеда като това ме карат да заобичам Хитлер