ДПС: Референдумът трябва да скрие скандала с Борисов и Петното

Елица Мартинова 31 януари 2014 в 12:13 5059 14

Президентът Росен Плевнелиев е направил предложението за референдум по изборния закон, за да измести общественото внимание от скандалните твърдения, че лидерът на ГЕРБ Борисов се е срещал с Петното.

Такова твърдение изказа от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан.

"Няма как да бъде подминат един скандал, свързан със среща между лице с профила на Петното и бивш министър-председател, който се казва Бойко Борисов. Няма никакво значение кой на кого се е обади първи. Важното е, че има подобна абсурдна кореспонденция и среща. Срещата на Бойко Борисов с Петното като продължение на сериала "Банкя-Кокинов-Тефтерчето на Златанов-Мишо Бирата" е истинското задкулисие в България", заяви Лютви Местан.

По думите му тема № 1 на обществото в момента е не Христо Бисеров, а "един друг Бисер, без "ОВ", който се казва Петното".

Лидерът на ДПС съзря конспирация във факта, че президентът Плевнелиев е предложи референдум именно тази седмица.

"Днес още по-важният въпрос е "Защо президентът подмина този срамен заговор срещу демокрацията и избра да отклони общественото внимание в полза на политическите си покровители, и подмени темата за Бисер Петното, като влетя в ефира на националната телевизия и подмени тази тема с правото на българските граждани - референдум?", заяви Лютви Местан.

Думите му не бяха подминати от Цвета Караянчева от ГЕРБ, която излезе, за да защити лидера си.

"Днес тук от тази зала отново ставаме свидетели на подмяната на обществения ред на обществото. Всеки се опитва по някакъв начин да вкара новата тема - както "Атака", така и ДПС, сякаш добре са се наговорили. За г-н Петното най-добре тук от тази трибуна може да говори г-н министър-председателят, защото дълго време Бисер Петното ходеше при него на среща", каза Цвета Караянчева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!