ДПС призова под маската на справедливост да не се вършат репресии

Ангел Марковски 18 март 2022 в 12:29 1781 3

Снимка БТА

Ще защитаваме и сегашния кабинет, ако в бъдеще се наложи. Това заяви председателят на групата на ДПС в парламента Йордан Цонев в декларация от трибуната на Народното събрание за ареста на Бойко Борисов.

"Няма ги колегите от ГЕРБ, но аз ще се обърна към тях, защото те ще го чуят: Всичко това започна с тяхното управление. Нарушаването на закона, полицейщината на Цветанов и на следващите управления. Нарушенията, за които ДПС говори 12 години", заяви Цонев.

Органите на държавата бяха превърнати в бухалки срещу бизнеса, срещу обикновените граждани. Бяха превърнати в инструмент за печелене на избори. ДПС винаги е протестирало срещу това", посочи Цонев.

"Само че ние имаме една добавка към върховенството на закона. Отправихме я към президента Радев, отправихме я и към политическите сили в предните два парламента, отправяме я и към вас - без реваншизъм", каза Цонев. Пой призова под маската на справедливост не се вършат репресии.

"Когато властта свърши идва отговорността. И ще настояваме тя да се носи по закон", добави той.

БСП: Говорим за върховенство на закона

„Драматично преживяват ГЕРБ събитията и виждат в това репресии. А точно ГЕРБ да говорят за репресии, не е удачно. Говорим за върховенство на закона. Репресия е това, което ГЕРБ 12 години упражняваше върху българското общество”. Това заяви депутатът от БСП Явор Божанков.

Той даде и примери. „Лекарите в Горна Оряховица, показните арести, смазаните откраднати бизнеси в България. Всички помним историите на Цветан Цветанов, завършили с присъди за България. Управлението на ГЕРБ е еманация на корупцията”, каза Божанков. Той припомни и личната си история, когато полицията го обвини, че купува гласове с помощта на медиа, но нищо не беше доказано. 

„ГЕРБ достигнаха безпрецедентни за ЕС нива на корупция”, каза Божанков.

Имаше очакване за арести. Не може да виждаш кюлчета със злато, 7,8 млрд. пари, които не са минали през обществени поръчки и да няма справедливост в държавата“, каза Борислав Гуцанов от БСП. Той също припомни, че беше арестуван в показана акция от въоружени маскирани полицаи пред очите на децата му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови