ДПС призова Борисов да реши коалиционните си проблеми

OFFNews 21 юни 2019 в 11:25 1476 0

В писмо до премиера Борисов от ДПС призоваха да реши коалиционните си проблеми, за да не пречат те на развитието на българските деца, култура, наука и образование. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев пред журналисти в Народното събрание.

Вчера на заседание на Бюджетната комисия председателят Менда Стоянова отказа да се обсъждат предложения за изменения в Закона за държавния бюджет 2019, ако те не са свързани с текущия дебат за партийните субсидии. Така необсъдени останаха предложенията на ДПС за ремонт на детски градини и намаляване на ДДС. Според Цонев това не е редно, тъй като управляващите са припознали идеите, така че аргументът на Стоянова, че предложенията са "извън полето на бюджетния закон", е несъстоятелен.

Писмото е подписано от народните представители Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Халил Летифов и е изпратено до министър-председателя с копие до финансовия министър Горанов. По думите му в писмото се изразяват аргументите на ДПС защо предложенията трябва да бъдат обсъдени.

"В писмото си казваме, че ние отказваме да повярваме, че внесен лично от министър-председателя Закон за бюджета, грижата за българските деца може да е извън обхвата му. Призоваваме да реши коалиционните си проблеми така, че да не бъдат в ущърб на българските деца, наука, култура и образование", заяви Цонев.

Той още коментира, че отлагането на въпроса за партийните субсидии днес най-вероятно е заради по-малкия коалиционен партньор Обединени патриоти, които са недоволни, защото от ГЕРБ не проведоха консултации с тях. Според Цонев обаче коалиционните проблеми не бива да се отразяват на децата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови