ДПС предлага забрана на постоянното пребивававане срещу инвестиции

Йорданка Веселинова 13 април 2022 в 11:31 1111 0

Снимка OFFNews

ДПС предлага законопроект за изменение и допълнение на Закона за чужденците в България, съобщиха от движението на брифинг в НС.

С промените се забранява издаването на разрешение за постоянно пребиваване в страната срещу инвестиция. ДПС предлага и проверка на всички разрешения, издадени през последните 10 г.

Йордан Цонев заяви, че по същество двата режима (за постоянно пребиваване и гражданство срещу инвестиция - бел. авт.) не се различават, защото и двата дават права за свободно движение в рамките на Европейския съюз.

Хамид Хамид иронично заяви, че очаква законопроектът им да бъде подкрепен от всички, освен от "привържениците на китайските специални служби".

В края на март Народното събрание забрани издаването на т.нар. "златни паспорти". Това се случи промените в Закона за българското гражданство. Предложението първоначално дойде от ДПС, но впоследствие такъв законопроект бе внесен и от Министерски съвет.

В окончателния вариант бе прието предложението на ДПС в 6-месечен срок от приемането на законопроекта се предвижда ДАНС да извърши проверка на всички преписки по придобиване на гражданство, както и на инвестицията, за която е придобито то. В случаи на констатирани нередности гражданството се отнема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!