ДПС предлага конституционни промени

Ружа Райчева 12 януари 2022 в 11:54 1403 0

Снимка Архив

ДПС обяви, че ще внесе в деловодството на Народното събрание законопроекти за конституционни промени, които ще покриват изискванията и препоръките на ЕС. 

Лидерът на парламентарната група Йордан Цонев обяви, че освен това за ДПС ще е приоритет работата в още три посоки - промени в антикорупционното законодателство, в социалната сфера и за подобряване на бизнес средата. 

Първата група законопроекти предлага конституционни промени, а втората - инициативи във връзка с антикорупционното законодателство:

"Още преди парламента обявихме, че ще подкрепим всички инициативи за нулева толерантност на правителството към корупцията. Нашата парламентарна група, председателят и ръководството поискахме да бъдат разследвани всички случаи на т. нар. "златни паспорти", обяви Цонев. 

ДПС внасят и законопроект за изменение на Закона за обществените поръчки:

"Разбрахме от изпълнителната власт, че в предишни правителства се е осъществявала корупция чрез "инхаус" поръчки. Тъй като виждаме, че правителството е заето с други работи, ще им помогнем. ДПС никога не е действало чрез "инхаус" процедури", каза лидерът на парламентарната група на ДПС. 

По думите му ДПС ще внесе и законопроект за промени в Закона за публичните финанси, за да се "затвори опцията "разходи през джипката", който е станал "така популярен" израз през последните години. 

"Ще вземем и мерки за подобряване на бизнес средата. Трябва да се промени Закона за насърчаване на инвестициите."

След изявлението си Йордан Цонев отказа да отговаря на въпроси от медиите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!