ДПС: Петков лично ни предложи да оттеглим подкрепата от БСП. ГЕРБ: ПП и ДБ ги вълнува само вълшебната флашка

Ружа Райчева 18 ноември 2022 в 11:40 1419 3

Десислава Атанасова и Йордан Цонев в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Десислава Атанасова и Йордан Цонев в пленарната зала

Единственото, което вълнува "Продължаваме промяната" и "Демократична България", е вълшебната флашка, затова поставят ултиматуми. На кого ги поставяте тези ултиматуми, уважаеми? ГЕРБ работят за връщането на демокрацията и правото на хората да гласуват, така както гласуват всички демокрации в света. А не както вие сте решили за една нощ - с флашката като Мадуро.

Това заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атaнасова в декларация от трибуната на Народното събрание. Днешното пленарно заседание започна с два часа закъснение, тъй като първите два опита за кворум в пленарната зала бяха неуспешни.

Тази сутрин парламентарните групи на "Продължаваме промяната" и "Демократична България" бойкотираха пленарното заседание, ГЕРБ също отсъстваха. По-рано ГЕРБ поставиха ултиматум на ПП и ДБ да се срещнат с тях в парламента, в против случай ще се отиде на поредни предсрочни парламентарни избори. 

От ПП и ДБ на свой ред обявиха, че искат да се създаде временна комисия за промени в Изборния кодекс и не отговориха на предложението за среща на ГЕРБ. 

След като Народното събрание най-накрая събра кворум, лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова обяви, че тези, които са извън залата, вероятно не желаят това служебно правителство да бъде контролирано и да даде отговор на важните въпроси за България и обществото. Тя подчерта, че 155 регистрирани депутати са достатъчно да работи парламентът и днес.

"Кой е в залата? Хората, които постъпват отговорно към своите избиратели, защото ние сме всички тук по волята на суверена. Отсъстват тези, които поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи в държавата", каза тя.

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев също направи декларация. "Още в първия ден на парламента г-н Кирил Петков дойде и лично ми предложи да спрем подкрепата си за законопроекта на БСП", обяви той. 

"Нека решим проблема с Изборния кодекс, да съставим кабинет и да решаваме проблемите на българите в страната", призова Цонев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2070

3

НЕМА ТАКЪФ

19.11 2022 в 11:01

И С МАШИНКИ И С ХАРТИЙКИ , В Е Л И К И Я Б О Й К О , ПАК ЩЕ ГИ ОПЕРДАШИ С 200 !

5827

2

pisnamiotmutri

18.11 2022 в 12:13

Вижте как се създават внушения, които са насочени към необразованото мнозинство, което се увеличава. С очите съм виждал как по време на хартиите в Красно село за ДБ от 91 един написа 1. И ако нямаше застъпних 90 гласа просто ги пишеха невалидни. 600 хиляди невалидни бюлетини - това ли е демокрацията за която ДПС говорят? В София е едно ама в провинцията химикалката е господар. Затова Русия държи на хартия, затова ГЕРБ и ДПС се прегръщат отново с БСП. Приятел в нужда се познава.

6386

1

Zlatko

18.11 2022 в 12:01

А ДПС ги интересува, колкото е възможно повече незнаещи български, да могат да гласуват с предварително попълнени бюлетини.