ДПС пак тръби за българския етнически модел

OFFNews 14 юли 2019 в 21:54 3206 0

Мустафа Карадайъ

Снимка offnews.bg

"В името на мира и доброто бъдеще за нашите деца, ние сме длъжни да отстояваме демокрацията, единството, заедността и толерантността", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по време на тpaдициoнния cъбop в cвeщeнaтa мecтнocт „Бaбa Koндy“ ĸpaй тъpгoвищĸoтo ceлo Бoжypĸa, цитиран от пресцентъра си.

"Без значение от етнос и религия, хората идват да търсят изцеление и с огромна надежда. Във времена на омраза и противопоставяне, това място отправя най-доброто послание към всички нас присъстващите и към тези, които не са тук, а именно – единство, заедност и толерантност. За да има мирно бъдеще на нашите деца на тази земя, в която сме се родили и която ни храни", каза той и уточни, че на това място "душата празнува".

Според него в Европарламента всички демократично мислещи партии се обединяват, за да дадат отпор на национализмите и популизмите, визирайки избора на висшите европейски ръководители. "Но ние нямаме нужда да се учим от чужбина, защото ние имаме много ярък пример, а именно българският етнически модел", акцентира Карадайъ и обяви, че моделът е повод за гордост, още повече, че негов идеолог бил почетният председател Ахмед Доган. От вдъхновеното му слово обаче не стана ясно кои са съавторите и преките гаранти на въпросния модел /това не е цитат от пресцентъра, бел.ред./.

Карадайъ призова присъстващите на събора на лечебното място "в името на мира и доброто бъдеще за нашите деца" да отстояват "демокрацията, единството, заедността и толерантността". "Ние сме длъжни да приведем в действие българския етнически модел, за да има добруване в нашата страна и за да дадем добър пример на Балканите и целия регион, за да дадем добър пример и на Европа в тези условия, и в тази ситуация, в която се намираме, каза още той.

Освен зам.председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Янко Янков, евродепутатът и председател на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, евродепутатката Атидже Алиева-Вели, /бивша шефка в ДФ "Земеделие", ресорна за програмите за къщите за гости, бел.ред./, редица депутати от ПГ на ДПС и областни лидери, са присъствали и доста гости от Турция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови