ДПС отбеляза годишнината от възродителния процес край село Караманци

OFFNews 05 май 2018 в 16:02 3119 0

ДПС отбеляза с митинг-концерт годишнината от т. нар. Десетомайски събития в село Караманци в община Минерални бани - насилствената смяна на имената през 1984 г. и съпротивата срещу репресиите на тогавашната власт.

На митинга присъстваха председателят на партията Мустафа Карадайъ, депутати, кметове, лидери на Движението от различни структури и нива, гости от региона и чужбина, съобщи БТА.

"ДПС започва своята майска възпоменателна кампания от Караманци, защото оттук тръгва организираната съпротива срещу опита на тоталитарния режим да извърши насилствена асимилация на мюсюлманите в България", каза от трибуната депутатът Йордан Цонев.

В онези години потъпкването по най-безобразния начин на изконните човешки права е преминало всякакви човешки граници, подчерта той, като определи "възродителния процес" като една от най-позорните страници в българската история.

"Платихме висока цена, но си научихме урока от платената висока цена", посочи в приветствието си лидерът Мустафа Карадайъ.

"Знаем и никога няма да забравим колко сме силни, когато сме заедно и единни", добави той.

Карадайъ изтъкна още, че ДПС получава голямо признание в международен и европейски план. По негови думи Движението е заслужило много висока оценка за балансиращата си роля на Балканите на форума на Съвета на Алианса на либералите и демократите в Европа в столицата миналата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови