ДПС искат анкетна комисия да провери как 114 издирвани от Интерпол са получили българско гражданство

OFFNews 28 юни 2018 в 13:18 2436 1

Парламентарната група на ДПС ще настояват за създаване на анкетна комисия, която да разследва как 114 души, издирвани от Интерпол, са получили българско гражданство.

Това обяви зам.-председателят на партията Йордан Цонев пред журналисти в парламента.

За случая с издирваните лица, получили българско гражданство, разказа в свое разследване Валя Ахчиева, което беше излъчено в ефира на БНТ през февруари месец 2017 г. Тогава новоизбраният вицепрезидент Илияна Йотова обяви, че няма да подписва укази за придобиване на българско гражданство от чужди граждани, докато специална комисия от експерти не потвърди истинността на представените документи за български произход на молителите.

Същото разследване бе представено в сряда тази седмица като актуална новина в сайта "Епицентър".

Смятаме, че темата има много широко обществено значение. Също за стратегическата цел, която сме си поставили като държава, да влезем Шенген, посочи Йордан Цонев.

Той каза още, че в разследването се говори за замесени най-малко един министър и един вицепремиер от националистическите партии.

Българският парламент трябва да се опита да изчисти това петно, което е лепнато на нашата държава, добави Цонев.

Той уточни, че правилникът изисква най-малко 48 депутати да поискат такава комисия, затова ДПС ще търси подкрепа най-напред от БСП, а после, ако се налага, от ГЕРБ.

Волен Сидеров коментира искането на ДПС, като заяви, че ако някой е корумпиран, трябва да си понесе отговорността. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

1

Azarael

28.06 2018 в 14:21


Колкото до тази злободневна тема /прикривана умишлено до сега/, може да се говори много тъй като доказателствен материя не липсва:
Още след фалита на КТБ бе открита там сметка от 3 000 000 евро на името на дъщерята /тогава 21 годишна/ на вицето М.Попова от екипа на този поплювко бившия президент Плевнелиев !
Тогава имаше сигнали към прокуратурата че тези пари са придобити от тази непочтена жена, именно от раздаването на български документи за самоличност на македонски и албански граждани с криминални досиета в собствените си страни !
Но както се очакваше случая бе потулен от нейните покровители в Съда и Прокуратурата, така че прави чест на САЛФЕТКАТА че го е повдигнал този проблем отново на дневен ред . . .
 
X

Да помогнем на украинските деца!