ДПС иска оставката на Красимир Велчев заради новите активни борци

OFFNews 28 септември 2017 в 16:04 5528 1

ГЕРБ да отстрани шефа на парламентарната комисия по правата на човека Красимир Велчев, поискаха от ДПС. От Движението не внасят официално искане, а дават шанс на партията на Бойко Борисов да докаже, че наистина защитава европейските ценности, като смени Велчев. 

Това стана ясно на пресконференция на ДПС в парламента. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ посочи Красимир Велчев като пример за ксенофоб. Поводът са думи на депутата от ГЕРБ по време на дебат в пленарна зала миналия четвъртък, когато НС отхвърли предложение на ДПС за реабилитация на ранени при протести срещу комунистическия режим. Според ДПС пострадалите от огнестрелни наранявания при мирни протести срещу репресивни управленски политики, както и децата им, трябва да получат обезщетения и пенсии. 

Нали се целуваха вашите лидери и си опростиха всичко. Защо сега да плащат хората?, попита тогава Красимир Велчев, който се обяви категорично против създаването на нови активни борци. 

Днес той подчерта в отговор на искането на ДПС, че се извинява, ако някой е видял ксенофобия в думите му на 21 септември, но оставката му може да иска само групата на ГЕРБ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови