ДПС иска докладът за КТБ да стане публичен със закон

OFFNews 19 февруари 2016 в 10:51 2834 3

Депутатите от ДПС Делян Пеевски, Йордан Цонев и Петър Чобанов внесоха законопроект, с който депутатите да задължат чуждата разследваща фирма "Аликс партнърс" да разсекрети доклада от разследването си за фалита на КТБ. Те предлагат промени в Закона за кредитните институции. 

Това обявиха Йордан Цонев и Петър Чобанов - министър на финансите през 2014 г., когато банката фалира. Според тях с промяната те ще помогнат на колегите си от РБ Мартин Димитров и Петър Славов, които заведоха съдебно дело за публичност на доклада на "Алекс партнърс".

Повод за внесените промени било публикуването на списъците с вложителите и кредиторите в КТБ от синдиците. "Искаме да направим публични всички факти и обстоятелства относно фалита на тази голяма кредитна институция, поради огромния обществен интерес, защото истината трябва да бъде достояние на всички", посочи Цонев. 

Цонев подчерта, че поправката е по инициатива на Пеевски. Според него тя ще задължи синдиците, след приемането на доклада по проверката, да го публикува на електронната си страница. ДПС иска законопроектът да се гласува другата седмица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!