Quantcast

ДПС иска да се върне нощния шум по морето, курортите да не са старчески домове

OFFNews Последна промяна на 13 септември 2019 в 11:05 1684 0

ДПС внесе в деловодството на Народното събрание Закон за изменение и допълнение на Закона за защита от шума в околната среда, съобщи народният представител Хамид Хамид. 

"С внесения законопроект целим да преустановим пълното унищожаване на голяма част от българския дребен и среден бизнес и по-специално на рестораньорския по Черноморието. По данни на Асоциацията на ресторантьорите спадът това лято е над 40 %. Последните изменения, които бяха внесени от предходната сесия постигнаха пълно унищожаване на този бизнес и голям отлив от българските курорти. Някой целеше да вкара туристите по хотелите и те да не излизат навън. Ние не желаем българският туризъм да се превръща в пенсионерски или българските курорти да се превръщат в старчески домове. Искаме модерни курорти, които да бъдат посещавани от повече млади хора от цяла Европа, затова внасяме нашия законопроект, който връща стария режим на действия и предоставя в ръцете на общините контрола за шума на открито", заяви още Хамид. 

Строги забрани за шум от различни източници между 23:00 и 08:00 ч., както и от 14:00-16:00 ч. всеки ден, приеха депутатите през юни с промени в Закона за защита от шума в околната среда. До 10 хил. лв. санкция за нарушаване на забраната от дискотеки и заведения, предвиждат още промените. 

Днес е един добър ден за българската нация. От НФСБ считаме, че е изключително необходим, важен и актуален този закон, коментира инициаторът за промените Валери Симеонов. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !