ДПС: Има основа за диалог. Ако противопоставянето продължи, провалът е гарантиран

OFFNews 23 юли 2021 в 15:09 1687 0

Формулата днес не е търсене на коалиция, а обединение около ясни цели, приоритети и механизми, с които да бъде реализирано едно управление. А не около персоналния състав на Министерски съвет. 

Това заяви президентът Румен Радев по време на консултацията с ДПС. Предизвикателствата днес са ясни и те поставят отговорна задача пред парламента - да излъчи правителство. Затова вие можете да бъдете много полезни, защото доказахте в годините, че сте партия с традиции с парламентаризма, в диалога и търсене на приемливия консенсус, обърна се Радев към Мустафа Карадайъ и представителите на ДПС. 

Предстои решаването на важни въпроси като приемането на плана за възстановяване, който не е за усвояване на средства, а за реформи, чрез които да се постигне модернизация на страната и ускорен икономически растеж, напомни Радев. И попита доколко този план корелира с програмата на ДПС за ускорено икономическо развитие на страната. 

Радев попита и как ДПС виждат формулата за формиране на мнозинство в парламента, което да подкрепи бъдещия кабинет.

Не сме спирали да призоваваме за възстановяване на нормалността в политиката, а това минава през диалога, отговори Мустафа Карадайъ. Противовес на политиката на диалог е тази на омразата и противопоставянето. 

Днес има основа за диалог. Защото, ако продължава политиката на противопоставяне, разделение и омраза, провалът е гарантиран, предупреди лидерът на ДПС. 

От историческа важност в момента е съставянето на правителство с ясни приоритети и срокове за изпълнение. Но по-важното е каква програма ще се изпълнява, каза той. И напомни, че още 2017 г. от движението са настоявали за съставянето на програма с ясни приоритети, около изпълнението на която да се намери широка подкрепа в парламента. 

Днес има добра основа това да се случи. Ние от ДПС неведнъж сме заявявали, че сме гарант за стабилността, сигурността и демокрацията в нашата страна, каза Карадайъ. Ние сме за диалог, национални приоритети и програма за ускорено икономическо развитие на страната. За нас винаги съставянето на кабинет е изглеждало по този начин. На следващ етап остава персоналния състав. 

Безусловна подкрепа няма, заяви лидерът на ДПС на излизане от президентството.

Като такива условия Карадайъ посочи възстановяване на демокрацията и нормалността в политиката.

Според него има добра основа за диалог и тя не трябва да се минира. Карадайъ бе категоричен и че трябва да се разработи програма за ускорено икономическо развитие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!