ДПС и ГЕРБ в надпревара пред Зеленски кой пръв осъди руската агресия в Украйна

OFFNews 06 юли 2023 в 19:54 3172 5

Делян Пеевски и Володимир Зеленски

Снимка ДПС

Делян Пеевски и Володимир Зеленски

Лидерите на ДПС и на ГЕРБ Мустафа Карадайъ и Бойко Борисов се надпреварваха пред президента на Украйна Володимир Зеленски кой пръв е осъдил руската агресия. 

От съобщението, разпространено от пресцентъра на ДПС, за срещата на Зеленски с депутати от партията става ясно, че Карадайъ е казал пред украинския държавен глава, че Движението за права и свободи първо е осъдило войната. 

"Ние бяхме първата политическа партия, която осъди военната агресия на Русия в Украйна и която още в първите часове на 24 февруари 2022 г. инициира приемането на специална декларация на българския парламент в подкрепа на Украйна", заявил Карадайъ.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов публикува снимки от срещата си със Зеленски и написа, че му е припомнил, че "ГЕРБ беше първата партия в България, която осъди руската агресия срещу Украйна, предложи страната ни да й окаже военно-техническа помощ и постави украинското знаме в централата си от първия ден на войната". 

От съобщението на ДПС става ясно, че със Зеленски са се срещнали и санкционираният по "Магнитски" депутат Делян Пеевски, Филиз Хюсменова и Йордан Цонев.

"Сега, когато целият демократичен свят е съпричастен с Украйна, е много лесно да трупаш политически активи с подкрепата си. Но в онзи момент преди почти година и половина имаше много колебаещите се политици и някои от тях предпочитат да не си го спомнят днес", продължил лидерът на ДПС.

И Делян Пеевски е говорил със Зеленски, като му обяснил, че ДПС е най-последователната партия и винаги в трудни моменти "Движението посочва правилната посока за развитие".

Карадайъ продължил с думите, че така е било и преди 33 години, когато основателят на ДПС Ахмед Доган казал от трибуната на Народното събрание, че пътят на България е членството в Европейския съюз и НАТО.

Лидерът на ДПС е пожелал на Зеленски в най-скоро време Украйна да стане член на НАТО и Европейския съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7925

5

Trabajo

07.07 2023 в 00:17

магнитски прави чудеса!
строителят на "южен поток", съдружникът (по-точно, наместникът) на ВТБ Капитал в България - ще си сцепи лоестото гъзоглавие от подмазване.

1687

4

Пенчо Прикарчин

06.07 2023 в 23:18

Това в ъгъла Тошето ли е? Има много да се учи от “колегата комик”.

345

3

Джендо Джедев

06.07 2023 в 22:29

Баце да разкаже за платноходките и тръбицата...

318

2

Valioka

06.07 2023 в 21:10

Бай Ганьо прай избори - гениален е бил Алеко...

135

1

Far Rider

06.07 2023 в 20:09

Хитри са ДПС! Европеисти и атлантисти!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика