Зеленски се срещна и с Борисов: България ще продължи да подкрепя Украйна

OFFNews 06 юли 2023 в 18:23 3235 3

Бойко Борисов, Мария Габриел и Володимир Зеленски

Снимка Facebook/Бойко Борисов

Бойко Борисов, Мария Габриел и Володимир Зеленски

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е провел среща с украинския президент Володимир Зеленски. Това стана ясно от публикация на Борисов във Фейсбук, на която е обсъдена продължаващата подкрепа на България към Украйна. 

На срещата са присъствали вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова, лидерът на СДС Румен Христов, както и депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. 

"Бъдещето на Украйна, нейната сигурност и европейската сигурност са в НАТО и Европейския съюз. Независима и суверенна Украйна е ключова за сигурността на целия регион", е заявил Борисов. 

Той е подчертал, че като партия с категоричен евроатлантически профил, ГЕРБ ще продължи да подкрепя Украйна в борбата с руската агресия и сме изцяло солидарни с болката на украинския народ.

"Доказателство за нашата солидарност са и действията на ГЕРБ през последните дни в Народното събрание по отношение на предложенията за по-бързо обновяване на оръжейните запаси на България, както и идеята за продажба на оборудването от АЕЦ “Белене” на Украйна", пише още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ е припомнил, че партията му е била първата в България, която е осъдила руската агресия срещу Украйна и е предложила страната ни да окаже военно-техническа помощ, както и е постави украинското знаме в централата си от първия ден на войната.

Борисов определя посещението на Зеленски у нас като знаково, но закъсняло.

"Запознах президента Зеленски и с инициативата на ГЕРБ миналото лято украински деца да дойдат на летен лагер на българското Черноморие. Отбелязахме и дарението на каски и термовизионна техника от нашата младежка организация към украинските им колеги", допълва той.

България ще продължи да подкрепя Украйна и нейния народ заедно с цялата демократична световна общност, заключва Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4038

3

Moirae

06.07 2023 в 21:02

Всяка реплика на Бройко е реплика за самоизтъкване.

135

2

Far Rider

06.07 2023 в 20:14

А обясни ли Зеленски как с 3 МИЛИАРДА лева построи газопровода на Путин без да има дори 1 стотинка печалба за България?

9030

1

Ivan Terziysky

06.07 2023 в 19:27

Снимай се Тикво, нали това искаш. Само не се прави на евроатлантик, че помним кой плати реакторите на путин. Руска подлога!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки