ДПС: Формулата „След ГЕРБ и потоп” е неприемлива

OFFNews 26 януари 2017 в 12:13 2391 2

Намираме се в края на 43-то Народно събрание и пред нас е един от най-важните избори, предвид сложната международна ситуация. Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ от името на партията по повод последния ден на депутатите.

„Днешните управляващи трябва да отговарят за провала на модела на управление, за състоянието на страната и обществото. Формулата „След ГЕРБ и потоп” е неприемлива”, допълни още той.

Депутатът се обърна към мнозинството в парламента с думите: "Два пъти получавате доверието на хората и два пъти го предавате".

Той припомни, че от ДПС много отдавна са заявили, че изминалите президентски избори ще бъдат трамплин за промяна.

„Анализът на изминалите две години показва, че разделението в обществото се е задълбочило. Нашите предупреждения за разединението и за езика на омразата, като основни причини за днешните събития, са актуални и днес. Ние трябва да се освободим от това политическо наследство. Да го обявим за вредно за страната – днес и за бъдеще", коментира лидерът на ДПС.

По думите му добрият модел на поведение трябва да води към такава конструкция в парламента, която може да излъчи стабилно мнозинство на ценностна основа, да гарантира сигурност и стабилност в страната.

Карадайъ обясни, че избирателите са тези, които ще решат кой и с каква управленска програма ще влезе в следващ парламент.

Той призова всички политически сили в следващия парламент да направят така, че да могат да работят заедно след изборите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

26.01 2017 в 12:18

пхреателю, това не е формула бе. И не е на герб.
)))))
Айде къш да ваканцуваш и ти.