Доц. Лозанов: Естествено, че трябва да бъде подкрепена Рая Назарян за председател на НС

Партиите в момента демонстрират конфликтност на гърба на институциите, по-добре да говорят на избирателите си, коментира медийният експерт

OFFNews 20 юни 2024 в 10:25 2120 0

Доц. Георги Лозанов

Снимка БГНЕС

Доц. Георги Лозанов

„Разправията около правителството е сериозен политически разговор. Този за избор на председател на Народното събрание не е. Естествено, че трябва да бъде подкрепена кандидатурата на първата сила“, посочи медийният експерт доц. Георги Лозанов в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

Според него партиите в момента демонстрират конфликтност на гърба на институциите. Вместо да говорят един за друг и един на друг, по-добре да говорят на електората си, съветва експертът.

ПП-ДБ нямат причини да подкрепят правителство в този състав, в който беше сглобката, защото именно заради това се отдръпна голяма част от електората им и им каза: "Това не ни харесва". Тя бяха в политически клинч - бяха част от "сглобката", а постоянно получаваха имиджови удари, коментира още той. 

Върнахме се към политическия дизайн от 2019, а съпротивата срещу него се е разпаднала, посочи доц. Лозанов.

Стратегията на ПП-ДБ се оказа прозрачна за ГЕРБ. Идеята за съставянето на кабинет между ГЕРБ и ДПС, а ПП-ДБ да са в опозиция е лековерна, заяви на свой ред  политологът Цветанка Андреева.

Тя посочи, че може да се очаква на политическия терен да се появи проект на президента Радев. „Ако това се случи, той ще смачка лявото пространство и ще обедини демократите срещу себе си. Идеята, че Радев е Орбан, е пропагандна в негова полза“, смята политологът.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Как Мия, Рая и Мила покориха НАСА