ДОСТ: Защо националистите искат съдът да заличи точно нас?

OFFNews 16 март 2018 в 13:29 4757 3

Националистите от ВМРО поискаха партия ДОСТ да бъде заличена от съда. Защо точно ДОСТ, пита и си отговаря лидерът на движението Лютви Местан в позиция, разпространена до медиите. 

В текста се казва още: 

Те от години напомняли, че партии на етническа и верска основа са били забранени от Конституцията, но искат закриването единствено на ДОСТ. 

Защо точно на ДОСТ? Въпросът е с абсолютно ясен отговор. 

ДОСТ е истинският политически защитник на стотици хиляди български граждани, които заради своите етнически и религиозни различия са подложени на дискриминация и непрекъснато са обект на нападки с езика на омразата на т.нар. обединени патриоти. Наред с това ДОСТ е политически представител и на всички български граждани, за които толерантността в човешките отношения, равноправието и свободата са човешки ценности, преди да са принципи на демокрацията. Изглежда, че други партии, които имат претенцията да представляват интересите на малцинствата в България, не са проблем за Красимир Каракачанов, Волен Сидеров и Валери Симеонов. Защо?! С какво те, за разлика от ДОСТ, някак си са приемливи?

Убеден съм, че членовете и симпатизантите на ДОСТ, както все повече български граждани, подкрепяли досега други партии, ще намерят верния отговор на този въпрос.

Именно партия ДОСТ „боде“ очите на българските националисти със своята много ясна и категорична политическа платформа, в основата на която стои човекът с неговата идентичност и свещени права. ДОСТ е враг, защото, вместо да имитира защита на права, ги защитава смело и безкомпромисно и не ги жертва задкулисно заради лични и корпоративни интереси. За разлика от други, ДОСТ не просто говори за правото на майчин език, а води дела в Страсбург срещу България за свободното му ползване, без санкции и глоби.

Вярвам, че над 100 000 избиратели на ДОСТ са възмутени, без да бъдат уплашени от щенията на ВМРО. Избирателите ни знаят, че никой не може да ги уплаши, защото са непоколебимо убедени във високата кауза на ДОСТ. 

ДОСТ вече не е просто юридическо лице, а представлява над 100 000 избиратели.

Никой не може да заличи над 100 000 свободни български граждани, защото политическата им свобода не е подвластна на мракобесието на национализма, дори когато управлява страната.

Посегателството на ВМРО и националистите срещу ДОСТ по категоричен начин подчертава политическото място на партията ни в евро-атлантизма на България и се явява парадоксално, но безспорно доказателство за нейния правилен път. 

Искат или не искат, дори на националистите ще им се наложи да приемат, че нас ни има, че сме неразделна и равноправна част от българския народ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

18.03 2018 в 15:22

Защото България е страната на българите. Защото ти, и "партията" ти сте терористи. Защото Аз съм Българче ..., а ти не си. Защото от как знам родът си, и до по-младите ми роднини, сме служили и дали, някои и животът си, за България. А ти вряскаш за турция. Не дразни публиката, а то има нервни хора. Ще вземат да се развикат, ще те обидят.
Анадъмно?
 
X

Да помогнем на украинските деца!