Допитване за 3-ти март? И Слави Трифонов влезе в политиката, скрит зад референдум, припомни Асен Генов

Досетих се, че президентът е вдъхновител на идеята за Инициативния комитет в защита на националния празник, обяви Явор Дачков

OFFNews 05 септември 2023 в 10:06 2679 3

Явор Дачков и Асен Генов

Снимка бТВ

Асен Генов и Явор Дачков

Не попитах, но се досетих, че президентът е вдъхновител на идеята за референдум за националния ни празник. Но Румен Радев не може да влезе в политиката, докато е президент, може да оглави проект след края на мандата си. 

Това заяви журналистът Явор Дачков, част от представения вчера Инициативен комитет, който започва подписка за провеждането на референдум за 3 март, по бТВ.  

Три дни по-рано президентът Радев обяви: "Ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства и - ако се наложи, чрез всенародно допитване". Той повтори тезата си от Шипка, където определи 3 март като "червената линия на народното търпение". Народното движение няма да допусне 3 март да бъде заличен, националната ни памет - изтрита, а българската държавност – разградена”, обяви президента от Шипка. 

Журналистът Асен Генов припомни: "Видяхме начина, по който Слави Трифонов влезе в политиката, скрит зад референдум. Този инициативен комитет е реализация на идеята на президента за т. нар. „народно движение“. Президентът прокарва разделителни граници. Ако президентът иска да се изживее като политически опозиционен лидер, единственото, което му остава, е да се оттегли от поста и да започне активен опозиционен и политически живот“. 

Инициативният комитет трябва да заяви – „ние реализираме политическите планове на президента“, каза още Асен Генов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3714

3

GB

05.09 2023 в 19:29

Вардят си руския национален празник на България!
Много им пречи български национален празник като 06.09 (Съединението ни) или 22.09. (Независимостта на България)!!!!

605

2

avitohol

05.09 2023 в 10:48

Повечето ни историци са зомбирани и нямат ясна позиция кой ден какво се е случило. Няма да излязат да обяснят на народа кога какво е станало, а оставили политици да се упражняват върху грешно пробутаната ни история от същите тея историци.

2099

1

Mateevk

05.09 2023 в 10:39

Голям шум се вдигна за този 3 март и то е пределно ясно защо. А у нас има точно 6 нерелигиозни официални празника - 3 март, 1, 6 и 24 май, 6 и 22 септември. И никой не ги отменя. Просто търсим сред тях или някоя нова дата най-подходящия за национален празник. Кое е тук непатриотичното не мога да разбера? За мен най-добрият избор би бил 6 септември, но на публиката така и не се обясни какво, защо и как и затова сега плъзнаха путинските фенове да бранят 3 март почти като опълченците на Шипка. Това е абсолютно нелепо, но у нас върви.
 
X

Да помогнем на украинските деца!