Донев: България покрива всички критерии за членство в Шенген

OFFNews 05 декември 2022 в 11:35 1064 2

Гълъб Донев в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Гълъб Донев в Народното събрание

България покрива всички критерии за членство в Шенген, заяви на брифинг в Министерски съвет служебният министър-председател Гълъб Донев. 

"Критериите за присъединяване към Шенген, които са изцяло технически, бяха покрити от България още през 2011 г. Това е добре известно на всички участници в Шенгенското пространство, включително на правителствата на Нидерландия и на Австрия", обяви той.

Днес Гълъб Донев проведе среща по темата с министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев, на външните работи - Николай Милков и министъра на правосъдието Крум Зарков. 

След срещата Донев съобщи, че четиримата са направили общ преглед на действията, предприети от служебното правителство през последните дни и седмици, за осигуряване на подкрепата на нашите партньори за членство в Шенген.

"В хода на срещата бяха коментирани и изразените публично през последните няколко дни позиции на министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте и австрийския канцлер Карл Нехамер против приемането на България в Шенген", заяви премиерът.

Донев припомни, че през последните месеци са извършени две проверки, организирани от ЕК, по инициатива на България и Румъния, които са завършили с положителен за страната ни доклад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

726

2

Кариерен

05.12 2022 в 13:39

България трябва най-после да изгради твърда и единна позиция в своя защита и отстояване на НАШИТЕ (а не на чуждите) интереси! В тази връзка предложението на ген. Янев е много уместно - да се блокират всякакви инициативи на Нидерландия, като реципрочна мярка. И стига с този нихилизъм и чуждопоклонничество, прозиращо от коментари като този на Д. Джедев и куп други като него!

345

1

Джендо Джедев

05.12 2022 в 12:17

"Критериите за присъединяване към Шенген, които са изцяло технически, бяха покрити от България още през 2011 г. Това е добре известно на всички участници в Шенгенското пространство, включително на правителствата на Нидерландия и на Австрия"

Хората ясно ти казват, че при това ниво на корупция и некадърност сте опасност за Шенген. Ти пак ломотиш за покриване на технически критерии. Бахти дебила, не е истина! Това, че колата ти покрива всички технически критерии да е на пътя не ти дава автоматично право да шофираш след като си мотан и дрогиран.
 
X

Да помогнем на украинските деца!