Дончева отговори на Нинова: Не може просто така да се върнем в БСП

OFFNews 29 ноември 2022 в 10:19 6064 7

Татяна Дончева

Снимка Стопкадър bTV

Татяна Дончева

Татяна Дончева отговори на призива на Корнелия Нинова за връщане на знаковите отцепници от БСП в лоното на партията. "Не може просто така да се върнем в БСП", заяви Дончева, която е лидер на "Движение 21", в сутрешния блок на bTV.

Коментарите идват часове преди събранието на ново ляво обединение в НДК, насрочено за днес.

„Ние сме направили партии преди 7-8 години, в тези партии членуват десетки, стотици хора. Тези хора не са наши крепостни и ние не можем просто така да се преместим и утре да се върнем в БСП“, заяви бившият депутат.

По думите ѝ идеята за това обединение е на група хора от БСП, начело на която е Костадин Паскалев. "Президентът Първанов е поканен като всички нас. Не е вярно, че президентът Първанов прави партия", заяви тази сутрин Татяна Дончева.

"Не може това обединение да взема решение за голямо обединение с БСП вляво. Коалицията няма да ни даде тяга. Нуждаем се от един голям нов субект в ляво, да успеем да върнем лявото пространство на левите хора, иначе ще го вземе някой като "Продължаваме промяната", и от това няма да последва нищо позитивно", каза още Дончева.

Според нея днешната среща трябвало да се случи малко по-тихо.

Дончева каза, че още е рано да се каже кой ще е лидерът на новото обединение, тъй като не се знаело кой ще влезе в него.

Вчера лидерът на БСП Корнелия Нинова призова участниците в новото обединение да се върнат в партията, да подновят членството си, за да търсят заедно обединение вляво.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1017

  6

  IvoIvo

  29.11 2022 в 12:52

  Тук може да стане титаничен сблъсък :)

  -480

  5

  Октим

  29.11 2022 в 12:40

  Тези селски гъсеници не можаха да разберат, че от създаването си са най-долнопробната историческа грешка и отживелица! И ако ще всички мъртъвци от тяхната черга да възкръснат и се обединят, пак ще има падение във всичко онова, с което се захванат!

  -529

  3

  6екеr4о

  29.11 2022 в 11:11

  Мили приятелчета, харесвам предложената от Вас фигура на Митрофановна за обединител на Сичките БеСеПе-та от Сички земни кълбета, ма що забравяте митичната/мистична фигура на Решетников!? За мен подходяща фигура е и ген. Гиркин - Дыркин!

  2104

  2

  Mateevk

  29.11 2022 в 11:06

  Да, Митрофанова е единствената обединителна фигура сред тях. Дано само да се съгласи!

  1000

  1

  ilko78

  29.11 2022 в 11:01

  При толкова много лидери е интересно кой ще води бащена дружина. Залагам на Митрофанова
   
  X

  Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)