Дончева: bTV и Цацаров водят кампания за опропастяване на Стоян Александров

OFFNews 15 септември 2016 в 20:07 9293 2

Снимка d21.bg

Татяна Дончева.

Във вашата телевизия от вчера сутринта върви кампания срещу Стоян Александров. Това е кампания за опропастяване на човека. Тя започна в момента, в който той се идентифицира като подкрепящ нашата кандидат-президентска двойка, заяви пред bTV лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева.

Днес прокуратурата съобщи, че разследва бившия финансов министър Стоян Александров за лихварство. Проверката се води от Софийската градска прокуратура и е започнала на 8 септември. Тя е за периода 2002 – 2016 г.

Пред bTV трима души разказаха, че са вземали заеми от Александров с лихви и са им начислявани наказателни лихви от 0,5% за ден просрочено задължение. Един от потърпевшите твърди, че е сключил договор за заем в размер на 306 хил. долара, а получил близо 50 хил. по-малко.

На 10 септември пресцентърът на „Движение 21” съобщи, че Стоян Александров и Гергана Паси се присъединяват към Комитета за подкрепа на кандидат-президентската двойка Татяна Дончева и Минчо Спасов.

За мен са ключови следните факти - точно в определен момент вие дадохте трибуна на група лица, които очевидно не желаят да връщат кредити. Те са загубили всички съдебни инстанции. И са ги загубили, защото правото не е на тяхна страна. В цялата тази работа, когато накрая прокуратурата, след като 5 години проверяват случаите и имат откази за образуване на производства, се появява и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова - да каже, че прокуратурата ще започне да проверява, и това е новина на bTV - на мен е ясно само следното: между главния прокурор, вашия собственик и поръчките имат връзка с изборите. И те изглеждат така - да злепоставят, каза днес Татяна Дончева.

Стоян Александров не е член на нашата партия, уточни тя.

Това са спорове, започнали 2006-2007 г., сега сме 2016 г. През това време тези, които се жалват, са минали през всички инстанции. Всички решения са еднозначни - тези хора дължат парите. Вашата журналистка грубо манипулира, правейки сравнение с бързите кредити. Това не са бързи кредити. По тези договори има абсолютно нормални лихви, обаче за ползване на парите в срока на договора. Тези лихви, които се цитират като извънредни, скрити и други, това са лихви за забава. Изпълнителните листи, които Стоян Александров си е извадил, са върху законните лихви, а не върху тези, големите, каза Татяна Дончева.

Дончева посочи още, че президентската институция има достатъчно влияние, за да постигне търсения от нея ефект на „разчистване на мутрите от властта”:

„Президентът има влияние, може да наложи тенденции, да се намеси в законодателната дейност на депутатите”, каза тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

2

Стринка Минка

16.09 2016 в 10:21

Коя беше тая?
Не всички носят в главата си списъчния състав на оборотните скелети в политическия гардероб.
Между другото Кънев да се пази, те нали на конгреса на ДСБ обявиха една мисъл и една цел.
Като работник и колхозничка.

12270

1

HristoSliven

15.09 2016 в 23:34

Поведението на г-жа х'адвокатката копира това на всеки средностатистически крадец с мургав цвят на кожата и специфичен телесен аромат: Откраднал е защото децата му били гладни , той пък бил пиян. А това , че искат да го "вкарат в затвора" защото е крал си е ...расова дискриминация !
Та и тя - когато покрай нея започва да става "горещо" ...има заговор целящ да я злепостави! Като онези клюки ...за една промяна в НК станала известна като "Ванко 1" !
 
X

Да помогнем на украинските деца!