Дончев и Симеонов ще имат по 9 съветници и сътрудници

OFFNews 10 май 2017 в 14:21 4547 2

Дончев и Симеонов ще имат по 9 съветници и сътрудници

Снимка Сергей Антонов, OFFNews

Правителството одобри промени в Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация, които отразяват одобрената от Народното събрание структура на кабинета.

Приети са промени и по отношение на разпределението на щатовете в политическите кабинети на вицепремиерите, без да се променя досегашният им общ брой (26 за четирите кабинета). Заместник министър-председателите, които не ръководят министерства – Томислав Дончев и Валери Симеонов, ще разполагат с по девет съветници и сътрудници, а вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов – с по четирима.

С постановлението се извършват промени и в друг акт на правителството, засягащ създаването на национален механизъм за координация на подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 става Национален координатор за подготовката и провеждането на Председателството, като създаденият Национален център също преминава към министъра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!