Дончев: До 2027 г. България може да разполага с 30 млрд. евро от ЕС

OFFNews 20 юни 2020 в 19:05 4371 3

Снимка Правителствена информационна служба

Томислав Дончев

Вицепремиерът Томислав Дончев определи като впечатляващи числата, които се коментират по отношение на свежите допълнителни средства, с които страните-членки на Европейския съюз ще могат да разполагат следващите години: "В случая ако говорим за България, ако предложението бъде прието близко до вида, в който е предложено, това означава 9 милиарда евро за следващите четири години плюс цялата многогодишна финансова рамка, която така или иначе очакваме, което означава, че България има на разположение публичен ресурс до 2027 година от почти 30 милиарда евро".

"Трябва да се преборим това предложение да бъде прието в близък до първоначалния му вариант, но в същото време да се подготвим как тези средства да бъдат инвестирани умно и да носят ефет, а не да потънат в пясъка като вода", допълни вицепреимерът.

Според него специален акцент трябва да се постави върху иновациите, дигитализацията и темата за енергийната ефективност.

Дончев каза това на среща с кметове от региона и представители на партия ГЕРБ в Стара Загора. Според негп не е случаен опитът политическият разговор за приоритети да бъде сведен до истерия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6500

3

petio01

21.06 2020 в 07:52

Даскалът по философия по-добре да готви отчета с колко милиона му се е "отчитела" кота 2001 със "санирането". А това с милиардите е от рода татко обеща да ми купи колело, ама друг път. Първо някой трябва да ги даде тези милиарди (а досега никой не е поискал), после - да се разпределят и едва тогава ще се види какво се е паднало на най-крадливата и корумпирана банда в ЕС.

6774

2

ЛАФЪРДИЕВ

20.06 2020 в 21:52

И що ли Дончоолуу, Горанчо и сие си предъвкват като най-дълбока държавна тайна, и мълчат за това колко са усвоените пари от ВТОРИЯ период..
Преди да са залеят приказките от маркуча за това, колко евентуално може да получим..
Ако промъкналите се 15% досега сме усвоили, то ЕС може и за 100 милиарда да си обещава..